Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 923 / Tv programmet "Ung & Bortskämd" e ganska intressant faktiskt..!?

 

 


Jag tog en "andrarunda" i DN till en påtår nyss och hittade intressant läsning om Tv-programmet "Ung & bortskämd"

 

 


Efter en genomläsning så tycker jag nog att författaren har en del tänkvärt att säga.  Den här "uppfostran", kanske passar ganska bra i vissa lägen. Men inte på landet kanske!?

Jag menar, har man bara en bra lön, bor och jobbar i Storstad, så kan man ju fortsätta att köpa de tjänster som föräldrarna började med, så vad är problemet!?

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu skall ingen tro att jag giller den här "samhällsnormen" som pågår, 
och tror tyvärr att klyftorna ökar, både vad gäller löner och arbeten,
men som det ser ut nu, vad är då problemet med en så'n här "uppfostran"?

/Bengan

 

Ps.
Vad gäller den framtida utveckligen så ligger den i storstäderna, inte på landet!  Tror fler och fler börjar att fatta det!

Brukar tänka på det när jag läser om järnvägen, om samhällsservice mm på landbygden, för där finns ju inte en "tillräcklig lönsamhet".

Och mycket skall ju bli bättre genom konkurrens, tex järnvägarna, så att vi får lägre biljettpriser!  Vilka vi? ;) 
Järnvägsbolagen kommer definitivs inte att konkurera om når'a sträckor på landsbygden, det fattar nog de flesta!
Utan man kommer att "köpa in sig" på sträckor där det finns mycket folk/trafik/ många resande!  Då blir det lönsamt liksom! :)

Det här gäller det mesta, man kan ju redan nu se var det finns mest och bäst sjukvård!  ;) Eller bra skolor!  Inte är det på landet! ;)

Så om man vill ha en bra lön, och även att resa billigt, så är det i storstaden man skall bo! Å de välbetalda jobben finns såklart också i storsta'n, och har man inga curlingföräldrar och missar de välbetalda jobben,
så finns ju RUT-avdrag, för "städjobb" kommer man nog ändå att kunna få! ;) :)

 

 

 

Inlagt 2010-11-15 11:09 | Läst 3394 ggr. | Permalink
Jag törs inte se det där programmet. Jag är rädd att blodtrycket går upp i världsrekordnoteringar p g a ilska.
Svar från Benganbus 2010-11-15 11:34
Ilska mot vem? ;) :)
Prinsar och prinsessor brukar få den här uppfostran, dom klarar sig ändå bra sedan! ;) Nå'n annan pröjsar liksom! ;)
/B
Bengt, jag såg första avsnittet.

Det är givetvis en tydligt inriktad casting bakom deltagarna; dvs att de ska vara kraftigt nördiga och extremt mediakåta för att få vara med. Det tror jag alla fattar som ser programmet. Så själva programmet eller deltagarna är svårt att bli förbannad på tycker jag.

Men! det är just det att alldeles för många "unga vuxna" idag gör vad fan som helst för att synas i TV och sen blogga om sina upplevelser för att tjäna pengar på minsta möjliga insats, som gör mig orolig för min pension. Jag har 20 år kvar till pension, men om systemet ska funka så måste något annat än bloggar, frisörer, massörer, städare, kebab bagare och polska snickare bidra till min pension. Inget ont om dom yrkena men samtidigt är intresset för högre utbildning som teknik=ingenjörsutbildning är noll. Jag fattar inte hur det ska gå ihop.

Själva programmet har jag svårt att bli upprörd över eftersom det är så uppenbart tillrättalagt. Min fru däremot var tvungen att gå o lägga sig efter programmet, så jävla förbanand var hon, haha.

//Tommy
Svar från Benganbus 2010-11-15 12:40
Jag brukar fråga, vilken typ av samhälle härmar vi?
Jag upplever att vi försöker härma den anglosaxiska livsstilen,
både vad gäller Tv, media, livsstilar och yrkesval.
Och tror att vi inte bara kan plocka russinen ur den kakan,
utan vi får ta hela kakan...
Å då gäller det att hamna rätt liksom.. ;)
Mao, att hjälpa sig själv....
Å börja spara tidigt! ;)
Ursäkta mina negativa samhällsfunderingar...! ;)
/B
Det går nog bra för gamla Sverige, man ska inte underskatta vad människor kan uträtta när de väl blir motiverade. Men visst finns det folk man känner väldigt lite gemenskap med, när man själv gick ut i förvärvslivet för att göra enkla jobb redan vid 16, och sedan fick skaffa sig utbildning och erfarenheter för mer kvalificerade jobb medan man försörjde familjen. Fördelen med den bakgrunden är i alla fall att jag vet att jag förtjänat min pension, så jag behöver inte skämmas för den.

Även här i Canada pratas det en del om bortskämda ungdomar, men fler är det som verkligen ger järnet. Trots tidvis höga avgifter på högskolor och universitet är det enormt många som kämpar sig igenom högre utbildning, samtidigt som de jobbar för att bidra till sin försörjning och till avgifterna. När man ser det så tror man det nästan inte. Men även bland "enklare jobb" hittar man många driftiga ungdomar som startar små företag inom skiftande slag av service. Klara sig själv är något av ett honnörsbegrepp bland många här.



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg