Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 919 / Måste spinna vidare på det här med "pratbubblor" till bilder ett litet tag till! :)

  

Om jag lägger ut en bild på ett landskap, då kan nog en rubrik som beskriver var bilden e tagen vara befogad och intressant!?

Och om det är dimma, och det syns, så borde man inte behöva skriva det i rubriken? ;)
Men syns inte dimman, då kanske man måste skriva att det är dimma...!? ;)

 

Fårö

Ta den här bilden, "Åska över Fårö" tycker jag e litet för lång rubrik, även om den e kort! ;)  Jag menar, syns det inte att det är åska Pg? ;)

Så jag tycker "Fårö" räcker utmärkt som rubrik!

 

Och andra bilder...

 

Siena..
Så tycker i alla fall jag att det räcker med tex Siena här.
Se'n att det finns saker i förgrunden till Siena, men det ser väl de flesta? :)

Vad jag närmast tänker på det är att vissa bildrubriker styr in betraktaren i en "tankefålla", så resultatet blir "så här skall du tolka bilden",
och det tycker jag är synd.

Men märk att vissa bilder, intruktioner tex, dom behöver säkert även en bra rubriktext!  Men det är väl inte så mycker instruktioner här på FS..?  ;)



 

För övrigt så håller jag på att "testa" några Jupiter-3 gluggar på M Leica.
Å "testen" den går till så att jag kollar så skärpan ligger rätt!

Jag skriver en text med tuschpenna på ett A4 se'n fotar jag texten med bl 1,5 från 1 meter, 5 meter och 10 meter. Då ser jag när jag framkallat filmen, om skäpan ligger bra! Å skulle den inte ligga bra, så går det ganska lätt att
shimsa objektivet om det är det som det handlar om!

/Bengan

 

Inlagt 2010-11-11 21:28 | Läst 2907 ggr. | Permalink
Kul att se att du spinner vidare på funderingarna kring pratbubblor. Jag själv är nog rätt kluven i min uppfattning. Att vi ser fenomenet här på FS tror jag till viss del beror på att vi i rubriken namnger en liten otydlig tumnagel och att det först när vi klickar till en större bild som vi kan läsa bilden.
/Jocke
Jag var tvungen att kolla i albumen. Jag har nog lyckats skriva några pratbubblor jag också... :-)

När du testar fokuseringen kan du ju också fota t ex längs marken. Då ser du om bästa skärpan ligger strax framför, eller bakom. Jag gjorde så med min J-3 + adapter, men filmen är kvar i kameran, än så länge. Fortsättning följer...

Siena är trevligt. Jag tror vi var där 1 - 2 dar före tävlingen. Vi såg grupperna med olika fanor på diverse ställen i stan.
Det är i alla fall en fasligt lång bildtext till den där Leica-bilden. Talar inte den för sig själv? =)
Vore kul att läsa om dina funderingar om busiga pratbubble-oxymoroner som "Utan titel", eller det mera internationellt gångbara, "No title" alternativt "Untitled"
:)
Vad ska du döpa dina andra Fårö- eller Sienabilder? Typen Hajen 2 och Hajen 3....:-) Det funkar kanske också, har använt metoden själv också även om jag inte gillar det egentligen.
Dök genast ner bland mina bilder, hade jag döpt någon till Dimma eller liknande? Nej, det hade jag inte. Däremot hittade jag en dimbild med den fantastiskt fyndiga titeln "Båtkran en höstmorgon"... Inspirationen var visst lite slut, trodde dessutom att föremålet i fråga kunde behöva en förklaring eftersom miljön runtomkring gav ingen hint om vad det hela var för något ...



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg