Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 887 / Varför tar vi så många bilder?

 

 

 

 

Har läst och tittat igenom boken Angel's World ett antal gånger.
Ett säreget livsöde beskrivs av Michael Lesy om fotografen Angelo Rizzuto.

Med säregna bilder!

 



Eller kanske ganska vanliga bilder..?

Inte så mycket till fotobok kanske,
men ändå en speciell fotobok....

 


Och vad handlar boken om?
Den handlar om en människa som av någon anledning tar 60.000 bilder i New York...
Varför?
Ja säg det!

 

 

Och varför tar vi själva bilder?
Det finns säkert många fotografer i dag som snart också har tagit 60.000 bilder...
Varför?
Bra fråga!

 

 

 

 http://en.wikipedia.org/wiki/Angelo_Rizzuto

 

 

Inlagt 2010-10-11 12:38 | Läst 3344 ggr. | Permalink
Jag tycker många verkar ta 60,000 bilder idag. Läser i alla fall om dom fulla minneskorten. Men det tar ju en hiskelig massa tid i anspråk att redigera så många bilder i PS, så jag kan förstå varför man inte får se dom. Angelo verkar ha varit en smula udda, men såna behövs som motvikt till allt ordnat runt omkring oss.
Var och gjorde ett litet jobb i fredags trots inhyrd utrustning. och stora minnes kort så blev det bara 25 bilder tagna. Sen blev jag och kunden nöjda. Tycker att det kan vara skönt att redan från början vet ungefär vad man ska fotografera. Sedan blir det ju alltid en och annan slump bild. Tycker iaf att det förhållningssättet spar tid för mig både när jag fotograferar och vid själva bildvalet.

/Mats

P.s. Det är alltid bra med motvikter D.s.
Hör och häpna gott folk! Gårdagen är bara ett minne..... den finns inte - såtillvida man inte har bilder. Har man det så förstår man att den inte bara fanns i går, den finns fortfarande.
Just det, varför tar vi så många bilder? Och varför är det så många som fotograferar? Och vad ska vi göra med alla dessa bilder? Hur många miljoner bilder per sekund skapa i dag i alla kameror, allt från mobiltelefonkameror till gamla Leica-tröstverk? Är det en komplott av skivminnesindustrin kanske? Vad händer med alla mina åtminstone vid det laget 10-tusentals bilder den dan jag slänger in handduken? Kommer mina arvingar att kika i skivminnet och sedan säga: "Nä, detta är bara för mycket" och slänga alltsammans? Spelar det någon roll i så fall? För vem fotograferar jag egentligen? Är jag på det klara med det? Kan jag egentligen svaret på en enda av ovanstående frågor? Är kanske meningslöst att ställa dem?



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg