Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 861 / Matchen är färdigspelad liksom, nu kan man inte göra nå't!

 

 

Eller valet e klart liksom, å nu kan man inte sitta å älta att dom andra rösta helt fel!

Lyssnat på radio en del i dag å det är mycket analyyyyser om varför det gick som det gick, som i sporten liksom, men nu får man nog se framåt, dom som vill det, eller sitta å älta, dom som vill det, för resultatet går tyvärr ändå inte att ändra på!

Jag som varit med några år, röstade första gången 1961...tro jag, tycker i alla fall jag märkt en del saker under åren, tex att försäljaren av budskapet är viktig, mycket, mycket viktigare än förr. Han/hon skall vara trevlig, snygg, välformulerad, uppträda tryggt, för nu sker det mesta i Tv liksom!

Ni vet en bra bilförsäljare som säljer dåliga bilar, det kan faktiskt funka genom att han/hon e trevlig och inger ett förtroende!

Och det här är ännu viktigare nu när så många osäkra bilköpare bestämmer sig så sent för bilköpet! ;)

Det här va väl Nixons problem...
Jag menar, att han inte såg så förtroendeingivandet ut!

Och att härleda till nå'n tidigare partirörelse, som de flesta inte har en hum om längre, det funkar inte heller numera.
Utan nu är det billiga bilar i sista minuten av trevliga försäljare som gäller! :)

Det här är nog en bakläxa som flera partier måste ta med sig hemåt!

 

 

Å ett bra partiprogram kanske kan se ut så här!?

1. Lägre skatter för alla.
2. Alla ska jobba! (Annars kan nå'n bli avundsjuk på den som inte jobbar)
3. Alla skall jobba längre upp i åren, för då får man högre pension såklart.
(De flesta ungdomar startar att jobba så sen't, å jobbar man inte längre då, till 70 typ, så blir det ju ingen pension, glasklart liksom! Dom har ju för övrigt redan haft sin ledighet som unga innan dom fick jobb!)
4. Å så billigare,mer och bättre sjukvård för alla!

Å så några lockrabatter såklart!  :)
Köper du ny miljöbil vartannat år, så får du rabatt på minst 20.000 per bil.
Å den som jobbar extra (eller har hög lön) skall såklart skatta mindre!

Å den som inte jobbar, den skall kanske betala litet extra för det!
Nåja, det där sista va väl att ta i litet,
fast kanske ändå inte.....!?

Hur som helst, Carpe Diem! :)

/Bengan

Ps. Glömde!!!  :)
Ibland när jag tittar på någon bra film, så tänker jag: "Den där skådespelaren skulle passa som partiledare!"  Så man kanske skulle anställa en bra skådespelare som partiledare!? :)

Som se'n går upp på scenen och trollbinder en hel nation!!
Å då kanske det blir ett enda stort och jättetrevligt parti för hela landet!? :)
Å då slipper man en massa tjafs också!  ;)
"Whether 'tis nobler in the mind to suffer The slings and arrows of outrageous fortune, Or to take arms against....";)

 

För övrigt så närmar sig vintern, å de känns litet som en tysk höst på nå't sätt...  ;)

 

Inlagt 2010-09-20 18:26 | Läst 3843 ggr. | Permalink
Finns ju nyval med.

Varför inte direkt köra på som finansmarknaden börjat göra (det är väl ändå för den vi finns) o skaffa ett dataprogram som sköter allt. vi röstar vart 4:e år på vem som skall programera om burken.
Svar från Benganbus 2010-09-20 19:51
Ingen dum analys, att vi finns till för Finansmarknaden! :)
Hörde en recension av en bok i dag, kommer inte håg vad den hette, men det jag kommer ihåg, de e att Finasmarknaden styr över oss mer än vi anar! :)
Vi e liksom "maten" för finansmarknaden, litet som i Matrix! ;)
/B
Reinfeldt fick ju gott betyg som bilförsäljare har jag för mig, i nån artikel jag läste.
När marknaden styr är budskapet/ytan viktig, det verkar som att det börjar "ta" nu. Ideologier är i vilket fall gammalmodiga, och det sörjer jag inte. Ernst Billgren skrev "En ideologi handlar om att man bestämt sig för svaret innan man hört frågan."

Jag har startat ett parti "Det lugna partiet", tyvärr lite för sent för detta val... Valmanifestet är i vilket fall följande:
-Begränsa skruplernas frihet
-Inför skattelättnader för snälla
-Nytt ämne i skolan, människokunskap

För närvarande bara en medlem, men om man kan bidra till manifestet så blir man ganska automatiskt medlem.

Ha det gott Bengt! /Thomas
Skådespelare kanske är grejen. Såna har ju t o m blivit presidenter...
Det gäller bara att raka sig ordentligt, så det inte går som för Nixon. :-)
Jo - amerikanerna anställer ju skådespelare som både presidenter och guvernörer. Regan var en kul jäkel, och den som får skrattarna med sig har redan vunnit halva racet.
Så här på min ålders höst överväger jag att rösta på den som lovar att avskaffa uppförsbackarna. Får nu se om fyra år.
Annars tycker jag mig spåra en viss ödslighet i dina illustrationsbilder till valsnacket. Vi vet ju vad som hände - och mitt budskap till etablissemanget blir som tidigare: Som man bäddar får man ligga.
Skådespelare som politiker är ju beprövat där borta i väster. Reagan och Schwarzenegger m fl. Det verkar funka. Politik skulle i alla fall bli roligare med Robert Gustavsson som statsminister =)
Tysk höst? Höst för Leica i alla fall. Japanska Fuji har gett dom en knäpp på näsan. En kollega har redan köpt den där X100. Hur i all sin dar han fått tag på den?!
Nåväl. Här i Vällingby är Leica fortfarande gångbar. Bara den är tillräckligt gammal!
Rätta mig om jag har fel, men vann inte Nixon valet två gånger i rad? Han vann båda valen med samma vallöfte. Att avsluta kriget i Vietnam, men det gjorde han altså ingen av gångerna... Jag tror Nixon va en av de bästa bilförsäljarna i alla fall innan Watergateaffären... då sjönk priserna nog drastiskt :)

PS. Jag kom precis hem från ett demonstrationståg mot ett av de nya riksdagspartierna som har andra åsikter hur man ska styra Sverige... De säljer bilar som kör över utländska märken.

/Fredrik
För att fånga dagen, krävs det nu dialog!!
Det gäller att stå för "högt i tak"!!

Snacka går ju, men snacka så det går........ ;)

/Peter
Matchen är inte alls färdigspelad!

Det är nu som den svenska demokratiska modellen kommer att ge ett helt överlägset resultat! När det gäller demokrati alltså. Personliga preferenser åt sidan: Vad tusan är alternativet? Statskupp? Högern tar över med militärens hjälp? Mona gör en eftervalskampanj i TV4? Ny Demokrati tar hjälp av Nederländska sympatisörer och invaderar Skåne?

Nej, nu kommer det att visa sig vad svensk demokrati står för. Det kommer att bli en uppgörelse med alla dom värderingar som präglar det svenska samhälle som jag är stolt över att vara en del av. Vete fan hur det går men jag känner en stor tillförsikt för båda lägrens ansvarsfulla inställning. Det här, mina damer och herrar, det är demokrati i sin prydno, och det finns inget bättre styrelseskick bland stater på moder jord.

Som sagt, jag talar här inte om personliga preferenser (utom det att jag starkt ogillar ND... sorry about that ...).
En sak är klar, det var ett rekordhögt valdeltagande. Och flertalet röstade alltså fel! Då är det skräp med demokratin, inte sant? Nej, det finns en grupp i samhället som faktiskt vet vad som är bäst för alla. Tyvärr är den i minoritet, och då fungerar inte demokratin. Hur kan majoriteten vara så enfaldig och lättförförd, gå på oljade säljare (för några andra kvaliteter har inte de politiker som har fel budskap).

Då är det skönt att man i alla fall har gamla hederliga FS. Där slipper man politiken, och om den ändå kommer upp så är det från folk som har de rätta åsikterna.
Bara ett litet påpekande:
Det florerar alltid en massa märkliga åsikter om vad som "är" demokrati. Ofta är de personliga preferenserna demokrati, medan motståndaren är odemokratisk.
Demokrati betyder ingenting annat än folkstyre genom val. Om exempelvis rasism tar sig uttryck i att man anser att vissa inte skall få rösta - då är den odemokratisk. Annars har rasism inte med demokrati att göra. Demokrati är en form för att driva politik och nå konsensus och legitimitet. Inte minst de sistnämnda faktorerna bör betonas.(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg