Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 795 / Modeplåtning – med en iPhone.... :)

 

 

 

Om artikeln här på Fotosidan, Modeplåtning – med en iPhone alltså..
Har kollat på videon och funderat litet....
Även läst kommentarerna här på FS...

Och visst fattar jag att man gjort det här för att provocera...litet i alla fall  ;)
Och att det är en smart reklam...  :)

Men visst finns det ganska mycket sanning i det hela att en bra fotograf klarar sig ganska bra med tex en iPhone! ;)
Och en dålig fotograf klarar sig ofta inte alls med massor av utrustning, eller...!? ;)

Nu kan man alltid diskutera det här i all oändlighet,
vad är bra eller dåligt,
eller vad för fotointresse är det man har, bild eller prylintresse eller bådadera! :)

Men jag tror i alla fall, att en bra fotograf, klarar sig långt med en enkel kamera, eller varför då inte en iPhone, eller nå't liknande!?

Hur som helst, kul artikel!
Och som sagt, provocerande för en del!
Men det är bra reklam det med! ;)

/Bengan

 

 

Inlagt 2010-07-21 17:06 | Läst 4021 ggr. | Permalink
Jag antar att du använt din Iphone till bilderna?
Skämt åsido, varför blir det så märkvärdigt när det är en Iphone? Varför inte en Nokia eller Sony Ericsson eller någon annan kamera med låg kvalitet?
/John-Erik
Ja inte behövs det supergrejer för att ta superbilder... Åtminstone i reportage och sånt. Det lär finnas Magnum-fotografer som kör/körde Canon G9 (den förr-förra modellen, före G11...). Den kan funka bra i jobbet och en av fördelarna är ju att ingen bryr sig när man plåtar med en oansenlig liten amatörkamera. Där har kanske Leican vissa nackdelar... åtminstone i fotokretsar! Den är ju en ikon och därmed lätt igenkänd.

Angående iPhone är det väl bara att gratulera Apple som fått ett sånt genomslag! Enligt vad jag läst i nåt test kom dock Sony Ericsson ut som den absolut bästa kamera-mobilen nyligen. Men den nya iPhone vill jag ha ändå :-))

En annan sak: Igår var jag ute och "luftade" en stor kamera (med negativ som A4-papper). Med den fotoapparaten är det svårt att inte väcka uppmärksamhet och därmed ganska knepigt att hinna ta några bilder alls... Så det där med iPhone är nog ingen dum idé. Man kanske kan tejpa fast en genomsiktssökare från nån gammal Leica? Matt-tejp lär funka bra har jag hört ;-)
Jag tror att Iphone artikeln kan vara en tankeväckare för alla! Inklusive mig själv såklart.... Det handlar i mina ögon om utrustning för att "bemästra" miljöer. Inte bilder eller motiv. Nästa mina när man talar just modellfoto, är att alla tror att har man "rätt fotograf" så får man bra modellbilder". Så är det ju inte.
Modellen är minst lika viktig!! Engagemang, utstrålning, förmåga..... Attityd, kopplat till det fotografen ser och känner.

Allt för att bygga en helhet!! Som i allt annat med foto. Och det är ju det som är tjusningen. Att skapa! Så för mig är inte artikeln så "provocerande".... Tvärtom uppfriskande...

När plåtade ni en modell senast??
Länge leve modeller, Nikon och Iphone...... ;-) //Peter-L
Med en studioutrustning för 50 tusen och en proffsig efterbehandlingsateljé, och en proffsigt stylad modell som kostar 1000 bagare per timma eller mer kan man säkert göra fantastiska modebilder med en iPhone. Vad man nu har bevisat med det. Men det var en kul video.

Annars håller jag i princip med, det är fotografen och inte kameran som tar bilden.

Vad jag tyckte var särskilt intressant är att det ingår halogenstrålkastare i belysningen.
Ernst:
Människor hade kommenterat att han hade dålig kamerautrustning för det han fotade så killen bytte sin vettiga kamera till sin Iphone. Så poängen var väl att han med samma förutsättningar (ljussättning, modell och retusch som han mest troligt använder sig av i vanliga fall) kan skapa något som ser bra ut - alltså för att tysta alla förstå-sig-påare som härjade på hans sida. Sen om det inte kommer fungera lika bra utan alla dessa förutsättningar tror jag inte har något med saken att göra.(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg