Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 763 / Six times six virus spreads on Photopage! Read All About It!

 

 

Får för mig att det här är taget på Bryggargatan (på 1960-talet) ut mot Vasagatan (Stockholm) ?  Nå'n som tycker att det stämmer?


Som sagt, konstiga virus sprider sig på Fotosidan, nu är det ovanligt virus, sannolikt inmuterat, 6x6-viruset!!!  Även flera Leica-fotografer verkar har drabbats den sista tiden.

Orsak är sannolikt att det utbyts smittade apparater! Folk ger bort kontaminerade och använda verktyg hur som helst. Senast så va det Fotograf Borg som blivit smittad. Nå'n hade ringt honom och sagt: "Jag har en grej åt dig, du kan hämta den gratis!"
(Ungdomar har ju inte den här kollen på vad som är farligt/ofarligt som vi litet äldre har!)

Å jag hörde på Fotografs Borgs röst då han ringde mig i går att nå't hänt, han lät konstig och litet svamlande å litet hög religiös liksom..!? 

Men även jag tror jag börjar känna av det här viruset, för då jag vaknade i morse (det kan vara ett luftburet virus via internet) så började jag plocka fram några 6x6-negativ från 1960-talet.  (Å jag har inga färskare negativ i 6x6 tyvärr!)

 

Och då min skanner är litet trång för 6x6 så tog jag Canon G10 till hälp.
Så dom här negativen är "skannade" på fri hand, mot ett fönster, därför ser den här bilden kanske aningen underligt ut...eller om det är nå't annat!? ;) :)
Undrar när högertrafiken infördes...?

Nu skall jag inte köpa någon så'n 6x6-fotoapparat, eller ta emot någon av nå'n okänd som ringer, men skall i alla fall försöka skanna några 6x6 negativ på ett bättre sätt, och se'n lägga upp dom i bloggen.
Men som sagt, jag har inget nyfotat, utan ni får hålla till godo med några gamla utgångna negativ från 1960-tal liksom...


Va ju på upptäckartur i källaren i morse för å se om det kunde ligga nå'n 6x6 fotoapparat någonstans? Hittade ingen just då, men hittade en annan grej! :)

 

En litet Östtysk kompakt SLR-kamera!

 

Annars e det som vanligt idag,
nästan i alla fall ;)
för sonen ringde från Paris nyss och ville bjuda på en golfrunda och en middag när han kommer hem, och det kändes trevligt!
Å svågern ringde också nyss, han va på väg till Göteborg från Överkalix, å hade varit uppe på Kebnekaise i helgen. Det va skitväder, dom va en grupp på tjugo när dom startade, men bara fyra gick ända upp...
Men se'n blev det bastu och bra käk när dom kom ner!

 

Och här i Gnesta blir det strax en påtår! :)
Carpe Diem!
/Bengan

 

24x36 Grönan 1960-tal.  Man satt och åkte i en kanal i små panzarbåtar liksom..!  ;)

 

 

Inlagt 2010-06-22 11:59 | Läst 6290 ggr. | Permalink
Host, host.. Oj så sjuk jag är. Asiaten har kommit för att stanna tror jag. Försöker att bota mig med lådpåläggning och linser, toppat med film-jölk.
Svar från Benganbus 2010-06-22 12:42
När du blivit frisk, eller friskare ;)
så måste jag få skanna några virus-neg hos dig!
/B
6x6 känns lockande men ännu har inte det smittsamma viruset nått till landsbygden.
För övrigt ryktas det att att du fyller år idag. Grattis!
/John-Erik
Svar från Benganbus 2010-06-22 12:36
Vissa rykten är sanna! :)
Tack för det John-Erik!
/Bengan
Grattis på födelsedagen Bengt!

Du har helt rätt i att 6x6 viruset är farligt och ytterst smittsamt :) Jag hade en missbruksperiod som sträckte sig från 1993-1997 men till sist så blev jag fri från mina 6x6 begär :) Men jag är orolig för att fastna i mitt 6x6 missbruk igen sedan jag upptäckt att min lilla digitala halvformatare har ett kvadratiskt läge...
//Chasid
Svar från Benganbus 2010-06-22 12:45
Tack så mycket Mikael!

Vad gäller 6x6-viruset så kan vacination hjälpa,
använda gamla, döda 6x6 virus liksom..
Tex skanna gamla negativ.. :)
/B
Grattis!

Men jag undrar om du inte i födelsedagsyran har vänt en bild fel; jag kände inte igen mig!

Och jag kanske borde låsa överskåpet till en av garderoberna, det finns visst något där som kan vara smittosamt. Det kvadratiska läget på PEN:en har jag ju redan missbrukat

/J-O
Svar från Benganbus 2010-06-22 13:37
Nej då, inte felvänd, utan jag fotade bilden från baksidan bara! ;) :)
/B
Först ett Leica-virus och nu detta... Säkrast att låsa in sina analoga trotjänare på kvällarna. Får också förena mig med gratulanterna!
Svar från Benganbus 2010-06-22 13:40
Sån'a här 6,6:or kommer och går, Leica består liksom!

Tack för gratulationen!
/Bengan
"Å jag har inga färskare negativ i 6x6 tyvärr!"
Det där går ju att ordna. Om du inte betraktar mig som okänd förstås. Eller som den ursprunglige bäraren av viruset =)
Dina tjugofyratrettiosex har aldrig varit något fel på. Tvärtom har de kvalitéer som är avundsvärda. Men så får vi se dina sexgångersex! Å dessutom "skannade" mot fönsterrutan och omvända i PS. Vilket haleluja-moment!
Inte bara att de är bra. Första bilden är grymt bra! Instant HCB. Dessutom tillförs det något extra i bild två när man kan skönja nestorn i ett underliggande lager av betydelser. Lysande.

Å grattis på bemärkelsedan Bengt! Ett trefaldigt hurra.
Svar från Benganbus 2010-06-22 14:41
Tack för grattis och alla vänliga ord Hans!
Mvh Bengan
Hur förtjust jag än är i min Leica Mmmmmmm too från 1958.. Jag måste medge att min Rolleflex från 1953, "Stålvispen", har en oemotståndlig charm. Jag befarar att det är en kronisk förkärlek jag har för dessa välbyggda, gamla mekaniska apparater.
Grattis!
Hehehe nu har man sått virus och split i Leicaleden ;)
Fick en flashback av den sista bilden, har nog åkt dessa som
riktigt liten misstänker jag, för igenkänningsfaktorn var 100%
även fast jag inte har något direkt minne av händelsen, kul :)
-affe
Svar från Benganbus 2010-06-22 18:03
Vad gäller att sprida virus ;)
har du sett den här?
Klart sevärd film! (Terry Gilliam)
http://www.youtube.com/watch?v=322uZ5OO-WE
/B
Jag tycker också att det kan vara Bryggargatan, men det kunde väl vara någon av de andra gatorna som gick parallellt. Mäster Samuelsagatan eller Klarabergsgatan? Om jag hade minne av några av affärerna så skulle jag veta, men jag känner inte igen någon av dem, och inte hotellet heller.

Så småningom bytte de ut de små pansarbåtarna (de hade en grinande hajkäft målad framtill) mot stora plastsvanar. Och så döpte de om den där tunneln från Ishavsgrottan till Kärlekstunneln. Kanske för att det var lite mörkt därinne, så man kunde pussas ostört en stund, ifall sällskapet var lämpligt.

Men vart tog pansarhajarna vägen? En dag för ca 15 år sedan var jag på promenad genom ett litet industriområde som jag aldrig sett förut, på Norra Djurgården. Jag tror att det var i närheten av Lilla Skuggan, men jag har inte senare kunnat lokalisera det. Kanske är det borta nu. Där fanns i alla fall några inplankade upplag, där man kunde kika mellan spjälorna. Ett av dem användes tydligen av Gröna Lund. Bland annat nöjesfältskitch kunde man skymta pansarhajarna staplade på stora hyllor.

Den lilla (?) Jenaflexen ser verkligen trevlig ut. Går det att fota med den också?
Svar från Benganbus 2010-06-23 11:41
Tack för funderingar om Klara!
Vad gäller pansarbåtarna, så hade jag helt glömt bort dom, tills jag hittade min bild, tänk vad ett foto kan väcka upp för minnen.
Jo'rå, Jenaflexen, som är en Praktika inombords, funkar utmärkt.
Och vissa av objektiven tillverkades av DDR-Zeiss. Dom objektiven går upp i pris numera, mycket pga sin utmärkta kvalitet.
Men under det Kalla kriget, så va det bara skräp! ;)
/B
Läste att Olympus fått in virus i någon modell av sina mju-modeller, kan det vara det fruktade sexXsex-viruset månne? Eller talar du om något äldre dylikt, kanske från Kambrium och som tinat fram ur en smältande glaciär?
Det här är allvarligt, och Sverige har ingen beredskap. Smittskyddsinstitutet har ju gjort av med alla pengar på anti-gris-vaccin. Hjälper D-76?

/Thomas
Svar från Benganbus 2010-06-23 11:44
Dagens beredskap gäller ofta att hålla massmedia borta eller lugna! ;)
För massmedia kan dra igång en hel nation om inte alla får gratis antimyggvaccin inom en vecka! ;)
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg