Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 715 / Recensioner på Fotosidan och en framtidssäkrad Tv! :) * Uppdaterad med fler bilder!

 


Hörde ett program på radio i går, en snubbe hade köpt en Tv som enligt försäljare/reklamen va framtidssäkrad.
Någon vecka efter köpet upptäcker kunden att han måste ha ett tillägg i maskinen för att forstsätta att titta på bra bilder!
Det hade kommit nya direktiv från utsändarna av programmen liksom, och firman som sålt Tv:n ville inte påstå att ordet framtidssäkrad i reklamen va nå't fel liksom...

 

 

Tittar också och på kamerarecensionerna på Fotosidan, bla på Leica M9, alla som där recenserar sin kameror sätter en 5:a för hållbarhet....
(Fast det står ju så här: "Verkar produkten vara något som man kan lita på?")

Jag har inga synpunkter på en ev hållbarhet, men tycker nog tiden är litet för kort för att man skall våga göra en sådan bedömning....eller!?  ;)
(För kameran är ju inte så gammal...!?)

Eller så e man kanske är nöjd med att kameran hållit ett år liksom, å då verkar den vara nå't att lita på!?  ;) ;)

Nåja, för att tala allvar, generellt sett så verkar det i alla fall som att framtiden e nära och att den e kort, och hållbarhet och livslängd kan bedömas olika numera....

 

 

Jag själv tycker att man borde kunna sätta en 5:a i hållbarhet på den här kameran!?
Om jag får tala för mig själv och min egen erfarenhet, så verkar den här grejen i alla fall hålla och funka hyffsat under en fyrtio till femtio års tid! :)
Å då får den såklart en 5:a i hållbarhet av mig! :)

Men allt finns i betraktarens öga, för en dagslända känns nog en dag som en evighet....
Å vad gäller myonen, så har även den och vi litet olika uppfattningar om restider, livslängd  mm! ;)
http://sv.wikipedia.org/wiki/Tidsdilatation

Så det hela handlar nog om hur man ser och uppfattar tiden liksom! ;)
Å då kanske det är lika bra att slå fast, att allt finns i betraktarens ögon! (Albert Einstein ungefär)
Så inget är rätt eller fel liksom...!?  Eller allt flyter liksom! ;)


Och Jupiter-12 projektet fortsätter. Va i sta'n i går och fotade! I trevligt sällskap också! Micke Borg har redan berättat om det i sin blogg!
http://www.fotosidan.se/blogs/mibo/47048.htm

 

 

 

Å Tintarella Di Luna e ett trevligt litet fik!

 

 

Tintarella Di Luna betyder ungefär "Att sola i månens sken"
å Fiket ligger på Drottninggatan 102
http://www.tintarelladiluna.com/galleri.htm

 

 


Leica M4, Jupiter-12 och Tri-X!  Inga nyheter e bra liksom, så projektet fortsätter som sagt!  ;) :)

 

/Bengan

 

 

Inlagt 2010-05-06 13:04 | Läst 4061 ggr. | Permalink
Ett problem är nog att det inte finns någon markeringsruta för "vet ej" eller "ingen uppfattning ännu" eller liknande utan man är hänvisad till de alternativ som finns.
Men när det gäller recensioner generellt så kan man nog anta att de flesta gillar sina prylar vilket kan vara bra att ha i bakhuvudet.

Angående sådant som "hållbarhet" är det ju knappast heller något empiriskt fakta, en del har problem med prylarna och andra inte så personligen brukar jag inte bry mig så mycket om vad det står om hållbarhet (om inte flertalet anser att den är dålig).

När det gäller M9:ans eventuella hållbarhet så finns väl indikationer att den är väldigt välbyggd och rent logiskt borde detta medföra att den även är hållbar. Men vad menar man med hållbar egentligen? Någon menar att en kamera skall kunna användas att spela hockey med utan att gå sönder och någon tycker att den är hållbar om den inte går sönder vid normal användning. Knepigt att använda odefinierade värdeuttryck i tester och recensioner över huvud taget.

Sedan om dagens kameror kommer att klara sig lika länge som de gamla? I M9:ans fall kommer den kanske att göra det liksom i andra toppmodeller. Sensorn slits ju inte ut och mekaniken är i stort sett den samma som i de analoga kamerorna. Problemet är nog snarare att de flesta vill ha bättre och bättre prylar vart efter de dyker upp och då kommer folk förmodligen rata äldre modeller så småningom, inte för att de inte skulle vara hållbara nog, utan för att utvecklingen gjort att det finns ännu vassare prylar att köpa.

-affe
"Ju förr dess bättre", skulle man kunna säga...
Är kameran tillräckligt gammal blir den tidlös, och därmed riktigt framtidssäker. :-)
Så länge det finns film, vill säga, men det gör det så länge vi hjälps åt.
Om inte en värdering är rätt eller fel är det meningslöst att tala om rätt eller fel. Ändå gör vi det. Kan då någonting vara rätt och fel samtidigt? Om vi godtar att A både är B och Inte B., är den underliggande premissen om överensstämmelse (det epistemiska värdet) något som vi också måste överge. Alltså verkar det vara något som är intuitivt fel med slutsatsen.
Fast det är ju mest bara Leicas M-modeller som man ser här. Har du ingen GIII-modell som du kan skriva lite om? Det var ju de "riktiga" Leicorna!

De kallas visst bara Leica III i de antivkariska annalerna, men jag vill minnas att det i början av femtitalet fanns en modellserie som var märkt GI, GII och GIII. GI var utan sökare (man måste ha en extern sökare anpassad för gluggen). GIII hade mätsökare. Jag minns dock inte skillnaden mellan GII och GIII. Eller fanns det ingen GII-modell, utan bara något jag inbillar mig?



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg