Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 713 / Å Straight arm Photography continues liksom.... * Å Tango!

 

 

 

Tittar då och då på de nya digitalkamerorna som kommer fram, om det kommit nå't nytt alltså!  Å visst kommer det nya grejer hela tiden, hur skall annars ekonomins hjul snurra! ;)  Och få sopberget att växa! ;)
Ursäkta, det där va inte snäll sagt, för sopberget växer inte hos oss, för elektroniska sopor går ju till Afrika bla. ;)

Men för att försöka å vara litet rumsren, och inte prata politik i bloggen ;)
så tycker jag ändå att monokulturen breder ut sig...liksom!?
Jag menar när det gäller digitalkompakter!  För inte har det kommit något nytt!? Nå't avvikande liksom, utan alla kör ju samma koncept liksom...!?

Vad jag menar med avvikande, det är en liten digitalkompakt med inbyggd optisk sökare, och där man kan använda sina äldre leica-objektiv i fullformat, och en kamera till ett rimligt pris! :)
För en elektronisk apparat borde väl gå att göra hyffsat billig!?

Nu brukar kameratekniker och testmagasinstekniker ofta invända när jag önskar något så'nt här, för dom ser inte möjligheterna som vi fotokonstnärer gör! 


Å tänk om Nikon kunde vakna till liv igen...

 

Nåja det finns annat att intressera sig för tills det kommer en "riktig" digitalkamera! :)

Så idag blir det Agility, besök på bilverkstaden, handla och hugga litet ved på eftermiddagen. Får se om jag hinner lägga in en liten lunchrast någonstans!

Tar med batterikameran, Canon G10, som faktiskt har en inbyggd optisk sökare, men ännu inga möjligheter att köra leicaoptik på!

 

Så då tar jag med en riktig M Leica också såklart!

Solen skiner, Carpe Diem liksom!
(Men har kollat på vädersituationen... det kommer nå't i helgen, kall luft västerut, varmluft österut...så det gäller att passa på!)

/Bengan

 

Ps.
Micke Borg hade ju fotat Tango på Grönan i Valborg..
Tango är visuellt spännande! Här kommer en Tangolänk!
http://www.youtube.com/watch?v=TAxxFZWEJAA&feature=related

Å så litet tangomusik, Al Di Meola spelar Libertango (Astor Piazzolla)http://www.youtube.com/watch?v=CHJS3IJUR5E&feature=related

Ursäkta att det hela är i färg!

 

Inlagt 2010-05-04 11:15 | Läst 4364 ggr. | Permalink
Hej Bengan,
Hoppas dina rimliga önskemål, blir verklighet från någon framsynt tillverkare.
Någon måste väl kunna yxa till det:-)
Hälsningar Ronny Persson Helsingborg
Svar från Benganbus 2010-05-04 12:15
Hej Ronny!
Företagen brukar fylla den stora marknadsgruppen först!
Sedan brukar någon avvikare bland tillverkarna börja fundera! ;)
"Få se nu, undrar om vi inte har ett intressant användarsegment här också!?"
Som Cosina/Voigtländer gjorde omkring sent 1990-tal! :)
Mvh Bengan
Så du knyckte hålet från M2:an, och satte det på X1:an istället..? :-)
En M 35:a på en G10 skulle motsvara ungefär en 150:a ;)
Men det kommer säkert att dyka upp kameror vad det lider.
Jag tror att problemet idag är att det är svårt med den teknik som finns att bygga en mätsökarkamera i fullformat som inte blir ganska dyr beroende på de flacka ljusvinklarna. Cosina eller Zeiss hade förmodligen gjort en för länge sedan om det vore möjligt. Eller varför inte Nikon, Canon, Pentax, Sony, Samsung eller någon av de andra elektroniska giganterna.

Just när det gäller sökaren så vet jag inte om jag tycker att det spelar någon roll om en ren genomsiktssökare sitter ovanpå eller på sidan. Man har ju inte haft några jätteproblem med lösa sökare tidigare för brännvidder som inte har ramar i den vanliga sökaren ;)

Däremot tror jag mer och mer på elektroniska sökare som blir bättre och bättre, där får man ju 100% samstämmighet med bilden och all info om fokus och annat som man vill ha/behöver.

-affe
Den där Nikon X1, det var tusan vad lik den är någon annan kamera jag sett. Kan de inte tänka själva? :-)

Visst är det så att tillverkarna leker "Följa John". Titta bara på bilindustrin! Vår tids grejer är nog bra, funktionellt sett. Jag minns ett samtal jag hade med Volvohandlaren i Nacka. Detta är mer än 10 år sedan. Han suckade och sa att det gick inte längre att sälja bilar på kvalitetskriterier. "Alla märken är ju så bra nuförtiden".

Men förr gjorde de saker med mer personlighet och charm. Och även nu finns en och annan utstickare. Leica t ex, och Honda Element. Och så väntar jag på att någon av de analoga Leica-nördarna på FS ska begå förräderi och köpa en modern Zeiss Ikon :-)



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg