Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 711 / Att bli refuserad! Eller att inte få några omdömen på sina bilder..!?

 

 

Typisk refuserad bild!

 

Å med tanke på förra bloggen, som några hade synpunkter på ;)
så har jag tagit flera koppar kaffe och många mackor och väntat några dagar innan jag satte mig ned för att skriva den här bloggen! ;)

Grundtanken med förra bloggen, de va inte bara att förmedla min egen känsla, utan att ev försöka förmedla litet mod till andra "refuserade" olyckskamrater! :)

Och för att göra en lång historia kort, så tror jag att det är viktigt att man tror på sin egen fotografi! :)

Och se'n det här med refusering eller bildkritik eller tips och råd för kompositioner (Om vi nu håller oss på Fotosidan)
Så undrar jag om inte Magister Björklund skulle blivit mycket oroad, just genom att det finns så många outbildade "fotolärare" på ett enda ställe!! ;) ;)

För att lägga ut bilder för kritik, eller få kommentarer, utan att veta kompetensen eller erfarenheten på "fotolärarna" som synar det hela,
det måste nog vara en liten chansning!?  ;)
För det är sannolikt bara fotointresserade människor, som du och jag, som har synpunkter eller tyckanden om bilderna..!?

Men vad gäller Fotosidan, så är det här ju en del av konceptet, och vill man inte vara med så!  ;)
Men jag tror det viktig att komma ihåg det här, och att se'n inte tappa sugen, eller ta illa upp om en bild ligger okommenterad en längre tid, eller om man blir refuserad i nå't galleri någonstans! ;)

För så här är det för en bildkonstnär till och från!  ;) 


Min egen lösning har varit att ingå i en mindre grupp här på Fotosidan, en intressegrupp liksom, som Dogma 07 och Slussenbilder bla.
Det gör att jag umgås med mer "likasinnade" fotografer, vi fotograferar liknande motivtyper, och vi träffas och fikar också, och då känner jag mig tryggare både vad gäller kommentarer och utan kommentarer!  :)

Och som sagt, grunden är nog att man måste försöka tro på sin egen fotografi! 
Så gör det!


/Bengan

 

 

Strindberg va också fotograf, och missförstådd!

 

Inlagt 2010-05-02 19:13 | Läst 4020 ggr. | Permalink
Jag tror som du Bengt att det gäller att plåta för att själv, bli nöjd med det man presterar. Så tänker i varje fall jag. Jag vill själv, gilla och va nöjd med de bilder jag laddar upp. Sedan är det kul om någon annan gillar dem, eller att man får tips på vad som kan bli bättre. Ett sätt att utvecklas.
Och för det tycker inte jag att man behöver "fotolärare". Det ligger i betraktarens ögon, och smak. I mina ögon, finns det inget rätt eller fel......
/Peter
Svar från Benganbus 2010-05-03 06:37
Håller med dig!
Å visst e det kul och trevligt om någon annan också gillar ens bilder, en bekräftelse liksom, men det är också viktigt att tänka på hur Fotosidan är uppbyggt, om man inte får nå'n bekräftelse på ett tag! ;)
/B
Man kan alltid skjuta med hagel och försöka få in bilden på flera ställen
samtidigt. :) Tids nog lär man märka om bilden håller. Dom bästa bilderna är dom när man lyckas få med en gnutta av sig själv. Å då menar jag inte fingertoppar vid vidvinkelfotografering.
Svar från Benganbus 2010-05-03 06:49
De e en bra tanke! Mer personliga bilder liksom!
/B
Strindberg målade också, inte att förglömma...
Svar från Benganbus 2010-05-02 21:44
Å han skrev böcker också, som inte alla heller gillade! ;)
B)
Strävar man efter att bli populist är det risk för att man förlorar sin själ och till slut även sin lust att fotografera. So keep up the good work!
Svar från Benganbus 2010-05-03 06:38
Den där strävan känner jag igen, liksom, men det gäller att försöka stå emot! :)
/B
Hej!
Något helt annat. Det går inte att snacka bilder eller att tävla med bilder. Det viktigaste är att man gör det man själv finner intressant.

Nu tagit en rulle med min Leica M4 och bilderna ser bra ut, framkallade en färgrulle. Känns som om man går med en vinstlott på sig varje gång man har med sig sin Leica.

Jag ville bara säga att idén som jag snodde från bl a dig om fotofika har varit mkt lyckosam i Växjö. Vi har träffats nu tre eller fyra gånger och vi ligger på mellan 10-15 personer varje gång vi träffas. Tack för idén.

mvh
Morgan Larm
Svar från Benganbus 2010-05-03 06:46
Och att tävla i musik e nog lika lätt som att tävla i bilder! ;) Fel låt vann! ;)

Bilder tagna med en Leica M4 ser alltid bra ut Morgan! ;) :)

Kul att det går bra i Växjö!!
Hoppas fler på Fotosidan "snor" fotofikaidén! :)

Tycker det är ett utmärkt koncept att hålla den litet "ytliga" kontakten eller vardagliga bildkontakten här via FS, och sedan träffas för litet mer allvarligt och skämtsam fototillvaro! :)
För hur det än är, en människa, eller en bild, eller en Leica M4 blir mycket mer intressant och spännande i verkligheten! ;)
/Bengan
=)

Sista bilden är väldigt snygg och välfångad.

Detta var välskrivet Bengt. Jag tror också att det är viktigt att tro på sina bilder och på sin egen fotografi.

Ska framkalla tre rullar nu i veckan från min dogmakamera. När jag tittar på lite äldre bilder som jag tagit så hittar man vissa guldkorn och det gör att man får ökat självförtroende. Det är ju egentligen det som det innebär att "tro på sin fotografi", att ha självförtroende som fotograf.

Hur ökar man sitt självförtroende kan man ju fundera på. Ett alternativ är ju att lära sig att tycka om de bilder man tar. Ett annat kan ju vara att få bekräftelse från andra. Man hittar nog sitt eget sätt tiull slut.

Att bli refuserad stärker nog sällan självförtroendet, men det kanske sporrar en att försöka igen.

/ Alex
Svar från Benganbus 2010-05-03 19:39
Att öka sitt fotosjälvförtroende ja, hur gör man, bra fråga!
Men viss självkänsla kommer nog med ålder/erfarenhet...
När jag va yngre kunde jag känna mig litet obekväm att fota människor så där rakt på, men numera går det bra!
Men mycket handlar nog om att ständig fota de saker man gillar,
och då avdramatiseras också vissa saker med tiden.

Men tror ändå det är viktig att hela tiden ha i huvudet, att det är andra människor med en annan bildsmak som refuserar bilder!
Vad som är en bra bild, eller vad som är bra musik, säg det! ;)
Så ser i alla fall jag det! :)



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg