Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 701 / * Stadsvandring/gatufoto med M Leica och Jupiter-12 från 1951! (Och M Leica-historia)

 

 

 

Har nu tagit tre rullar till med Jupiter-12 objektivet från 1951. Vi gick en promenad igår mellan Södra Station i Stockholm och Hammarby Sjöstad, och  jag "dokumenterade" en del under promenaden men en M Leica, Jupiter-12 och Tri-X! :)

Vi kom in till sta'n med pendeltåget till Södra Station, sedan tog vi en promenad mot Hornsgatan och ett snabbbesök hos Gert (Svenska Kort) sedan upp till Monteliusvägen, som är en vandringsled på utsidan av berget ovanför Södermälarstrand, se'n till Münchenbryggeriet,vidare till Ellens Bageri, (Latte med bulle) sedan Galleri Kontrast för att titta på bilder, se'n ned i Saltsjöbanan för å kolla leget, efter det upp till Mosebacke, och vidare ned  till Katarina kyrka, ochse'n ned till Nytorget och vidare till Hammarbykanalen för att ta färjan över till andra sidan kanalen för att ta spårvagnen till Årstaberg och åter till  pendeltåget.Har ännu ej framkallt filmerna! :)  Men bilder kommer! :)

* Kl 20 45, Två filmer framkallade, ligger i  sköljen...

 

 

/Bengan

Ps.
Å så litet M Leica-historia!
http://www.cameraquest.com/lmp70.htm

Svart M Leica "on chrome"!!
ttp://www.cameraquest.com/leicam4c.htm

 

Inlagt 2010-04-25 08:51 | Läst 4633 ggr. | Permalink
Det är ett mirakel att ett mässingsrör med en propp av glas kan åstadkomma något annat än stopp i röret =)
Och en ovanligt trevlig kombination är det. Får nog ta en rulle med nån av mina igen. Kieven har legat i flera veckor redan.
Livet är fullt av mirakel! ;)
Spännande. Ännu mera spännande med att framkalla själv och sedan skanna in bilderna. Lika intressant varje gång. Kan inte leva ett fullödigt liv utan det :)
Genom ditt bloggande får vi dela din spänning också. Tack Bengt!
/H
Kul berättelse. Nu väntar vi på bilderna.
/John-Erik
Din berättelse är en påminnelse om hur mycket Stockholm förändrats sedan den gamla goda tiden. En del hann jag se innan jag flyttade från Nacka för ca 13 år sedan, men säkert har mycktet hänt därefter också. Färja över Hammarbykanalen? Spårvagnen har jag åkt, men bara en enda gång.
Javisst är det ett mirakel! Ett annat mirakel är hur det kan bli fyrkantiga bilder ur runda objektiv??(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg