Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 673 / En till som tycker det va bättre förr liksom! ;) Nostalgia vad gäller Canon!Brukar titta in på Stephen Gandys sidor då och då. Har har en del tungt ögongodis! Kul å kolla på för oss som varit med några år och saknar dom där grejerna med mässing å sån't! ;)

Å några kameror han visat har man haft en gång i världen eller nobbat, å då känns det litet extra tungt liksom...
Svarta kameror av olika fabrikat!

På den tiden, å de här va för lääänge sedan ;) så hade man inte fattat att flera av dom svarta kamerorna va tillverkade i ganska få exemplar, utan då ansågs det som vilken brukskamera som helst....

 

 

Som här alltså..

 

 

Så här är några fina bilder på en svart Canon P! (Den e dock inte målad på mässingen, utan "Paint on Chrome")

"No Canon since has had their combination of fine workmanship, very heavy chrome plating,  and thick top plates that could take an impact capable of destroying   many lesser cameras."

Så talar en riktig nostalgiker! ;) :)  
Håll till godo! 
http://www.cameraquest.com/canonp.htm

 

/Bengan

 

Ps. Men det går mycket bra med selleri också...   ;)

 

 

 

 

Inlagt 2010-03-30 19:40 | Läst 8228 ggr. | Permalink
Det bästa med kromade kameror, förutom att de är mycket snyggare än svarta, är att priset håller sig rimligt eftersom alla vill ha en svart.
Alla tror att en svart är mycket diskretare men jag anser att en kromad är bättre kamouflerad mot oss vinterbleka nordbors ansikten när vi fotograferar =)
Hmmm....måste nog hålla med. En kromad `klassiker´ är lite flottare än en målad samtidigt som den är mindre uppseendeväckande. Undrar hur det skulle göra sig med målade kofångare på en Ford Victoria Crown;)
/Stephan
Jag har aldrig förstått det där med svarta kameror. Visst vet jag att det ansågs "proffsigt" en gång i en avlägsen forntid (när Bengan och jag var unga). Sedan blev alla kameror svarta, eftersom svart plast var ett billigt och lätthanterligt material - tyckte tillverkarna. Då verkade det inte så exklusivt längre.....
Ur funktionell aspekt är ju en kromad yta enormt överlägsen en lackerad dito. Dessutom tycker jag att det är snyggt - White is beautiful!

/Peter Hennig
Aha, en M2-dödare! Kan inte påminna mig att jag sett någon. Om jag minns rätt så brakade Pentax in på svenska marknaden och tog nästan allt i det högre 35 mm segmentet utom Leica under den där perioden.
Ok, här försökar man visa en snygg, svart kamera, å vad händer, jo dom kommenterande ungdomarna gillar såklart blanka kameror...
Och så får jag tips om målade kofångare...
och en del andra sidospår... ;)
Suck! ;)
Vad håller på att hända med ungdomen!!
Förstår dom inte vad som anses vara proffsigt!?
"Paint on Crome" i detta fallet! :)
Jo´rå - det var en snygg svart M3:a - men vem är babyfejan bakom!? Svart hår ocså. ;)

/Peter Hennig
Efter att ha läst kommentarerna ovan får man nog inse att det bara är vi som var med på 50- och 60-talet som verkligen uppskattar de svarta skönheterna. Men "Paint on Chrome", gäller det Stephens kamera? För nog är det mässing som tittar fram i hörnen på min. Men P:n kom ju i ett antal varianter så det kanske även gäller lackeringen
/Jan-Olof
Det här är ett litet test! Dina funderingar i detta inlägg om 35 och 40 mm gluggar verkar inte stämma med det senaste tillskottet! Zeiss Biogon 35 mm med andra ord. Ser med spänning fram emot hur du förklarar det här! Bästa hälsningar/Staffan J. (Bara som ett test alltså...)(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg