Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 661 / Hur skriva en bra blogg, och att lämna Fotosidan och så Dogma!

 

Tänkte ge några personliga råd för hur jag tror man skall skriva en bra blogg som får många läsare och många kommentarer!

Och se'n en fundering på det här att någon lämnar Fotosidan.

Vad gäller att skriva en bra och läsvärd blogg, så är den första frågan: Måste du verkligan börja blogga? Det finns tillräckligt med bloggar!! ;)

Men Ok då, om det nu är så att du måste börja blogga, börja då med att härma en en blogg eller en bloggskribent du själv gillar.

Härma säger någon!?? 

Så startar all inlärning, att härma! Vare sig du skall lära dig att gå, eller för att skriva poesi, eller att träna slalom, eller att lära dig sjunga, eller att lära dig fotografera osv, osv! ;)

Så att lära sig skriva och berätta, det skiljer sig inte från något annat inlärande, det är ett mycket härmande innan man kan stå på egna litet mer unika bloggben! :)

Men ett tips e också som sagt titta efter bra bloggförebilder, och som sagt, sedan härma dom. Och fundera också på vad det är du gillar i dina favoritbloggar?
Är det innehållet, eller språkbruket, eller uppställningen av texten, bilderna osv, osv, saker som du själv kan använda senare i din blogg.

Det här tror jag är en bättre sätt än att ställa sig högst upp i slalombacken utan vare sig träning och instruktion och tänka: "Det må bära eller brista, nu kör jag!"  ;)


Ok, de va de om de!

 

Snapshot!

The Roots of Photography is Snaps! Back to the roots!

 


Och att lämna Fotosidan, som några berättar att dom gör eller tänker att göra.

Jag har inga synpunkter på det, jag har också känt så ibland, men det har varit för att jag känt mig trött på vissa saker på FS, eller haft en del andra störande moment i tillvaron, och varit litet trött på att fotografera över huvud taget just då alltså, å även trött på att skriva osv.

Och jag tror att det är bra att byta miljö ibland, som att byta jobb liksom och arbetskamrater, om man känner att man inte längre utvecklas...
Det kan vara bra för kreativiteten!

Och man kan alltid återvända!!

Jag har valt att trappa ned på vissa saker, som nu under vintern, fotograferingen har legat på sparlåga ett tag, men högen oframkallade rullar växer konstigt nog i kylskåpet!?

 

Eller är det så att kameran tar bilder själv ibland..!? Den kanske har lärt sig vilka bilder jag gillar och liksom smygfotar då och då för att inte stelna till i det kamerakreativa...!?

 

Men vad gäller Fotosidan, och lämna, så har jag mina "snackpolare" här på sidan! :)  I bloggkommentarer, och på Ellens (och även via mail) och det väger upp andra negativa saker mer än väl!  Så är det just nu för mig i alla fall! :)

Å det här med kommentarer på bilder och om jag inte får några kommentarer, det känns allt mindre viktigt faktiskt, men det tror jag beror på att jag själv gillar mina bilder och mitt fotograferande, och känner mig trygg i det!

Och sedan om andra inte gillar fin fotografi, det är väl tråkigt för dom! ;)

Men visst är det kul om något säger något positivt om en bild, de e självklart, men det känns inte livsavgörande! :)

 

De va de om det! :)

Vad händer annars i Rohan då?

 

Intressant artikel om ovanlig fotograf i DN i dag. Malick Sidibés var Hasselbladspristagare 2003.

 

 

Vill ni besöka honom och hans atelje, här är vägbeskrivningen!

 

 

Och har väl också några ytliga funderingar på att "göra " en "Svartleica!" :)
En "Svartleica" ger litet status i vissa förryckta kretsar! Har några "Hindenburgdelar" som går att avkroma och måla! :)

Vi får se!  Om jag hinner alltså! ;)

 

 

 


Och så byter jag Dogmalöfte!! :)

Ok, de kanske inte e så märkvärdigt för jag fortsätter ju med M Leica och 35 mm och Tri-X, men byter till Leica M6 med Canon 1,5/35 mm!

Inte ett så stort steg för mänskligheten kanske...  ;)


/Bengan


Ps. Idag på eftermiddagen skall jag träffa en mycket god vän. Ser fram emot det. Vi kommer att starta med en lång promenad där vi kommer att stämma av en hel del. Och då han är invandrad grek (för en fyrtiofem år sedan) så skall jag passa på att fråga honom om Nostalgia i grekisk betydelse, och fråga hur han känner för det ordet som invandrad grek...


 

Inlagt 2010-03-24 08:29 | Läst 4193 ggr. | Permalink
Hej Bengt!Lycka till,nu har jag fått dagens dos.
Tack Bengt :)
mvh Rolf
Svar från Benganbus 2010-03-24 08:46
Tack detsamma Rolf!! :)
Mvh från Bengan
Gillar ditt snapshot. Stämningen och bakgrundsoskärpan påminner om bilder från Chicago som Mormor och Morfar tog på varann och min mor när hon var liten. Hälsar /Claes
Svar från Benganbus 2010-03-24 09:31
Tack Claes!
Vore spännande att kanske få se någon av de bilderna någon gång..?
/B
Ha en bra dag.
Nu skall jag skriva protokoll från gårdagens möten...
Inte får man gå i solen, prata och fotografera inte.
Konstnärslön borde man skaffa sig ;)
Svar från Benganbus 2010-03-24 09:33
Allt har sin tid, jag kommer ihåg när jag jobbade, det va kul det med!
Men nu med facit i hand, visst lever jag ett litet lyxliv.. :)
/B
Alla har sina vågskålar, mina tippade över åt andra hållet. Jag förstår dig som trivs här och kommer att fortsätta bevaka din blogg.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Benganbus 2010-03-24 09:48
Förstår dig, men tycker det är tråkigt!
Ha det bra du med!!!
/Bengan
Du måste komma tillbaka och berätta om mötet med din grekiske vän och vad han känner för sitt gamla land och sitt nya!(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg