Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 657 / Genvägar är ofta, eller är det alltid senvägar...?

 

 

 

 

Låter som ett gammlt ordspråk som vi äldre använder för å skrämma yngre! ;)

Och vi väljer genvägar då vi tror oss ha ont om tid! ;)

Vi som bor i I-länderna har ofta ett antal valmöjligheter. Och många är både intressanta och spännande. Allt från skolor, yrken, resor, boende, konsumtionsvaror osv, osv. Men att välja tar också tid. Att sätta sig in i fördelar och nackdelar med de olika valen, tex välja pensionsfonder, välja skolor, utbildningar, nyttiga dagligvaror, resor, elabbonnemang, telefonabonnemang, osv, osv...
Listan kan nog göras hur lång som helst?

Och vi har ju ofta ett antal "testmagasin" till vår hjälp! ;)

 


Och så kan man väl alltid fråga sig så här litet på sidan om, om det viktiga här i livet, är det att kunna få välja? ;)

Se'n kanske man väl gå litet djupare in i det här och ställa frågan: Vem är det som väljer ut det vi skall titta på, eller välja? ;)

Den tanken brukar jag även ställa mig när jag läser utlandsnyheterna i tidningarna. Jag tycker utlandsnyheterna är väldigt lika, vara sig man läser Metro, DN, SvD eller SN....
Tidningarna har sannolikt mindre och mindre resurser, och mindre personal för att ha egna nyhetsredaktioner utan man köper in ett färdigt "Utlandsnyhetspaket".
Och så blir även vissa nyheter ganska lika under en viss tid. Alla strålkastare är just nu på...!??
Någon som vet hur det går för Burma nuförtiden?

 

 

Ok, för att återgå till saken, jag tror att kunskapen om att man måste prioritera är det viktigaste i dagens I-samhälle. Om man vill få tid över för andra saker.

Nu kanske nå'n undrar vad då för andra saker tex?? ;)

Ok, jag har två exempel, jag får för mig att många familjerelationer lättare spricker numera? Jag får för mig att många ungdomar mår dåligt numera?
Trots att vi har det så bra...!?

Nu har jag hört lösningar på det här också, eller kanske är det bara genvägar det också? Man tycker att mammorna inte är hemma hos barnen tillräckligt!
Var är papporna då!? Ursäkta! ;)

Jag tycker inte det är en bra lösning med hemmamammor! Den känns tillbakablickande, till en passerad tid/värld, eller att man inte har inser vilken tid man lever i och är med och skapar!

Jag tror man måste bestämma sig! Eller som sagt, prioritera! Det är det som det handlar om! Vill jag att mina barn skall må bra, så måste jag ta mig tid för mina barn! Vill jag att min relation skall hålla, så måste jag ta mig tid för min relation! :)

Och då är det sannolikt något annat jag måste välja bort, eller flera saker som jag måste välja bort...  Så tror jag i alla fall!

Har tangerat det här litet tidigare, 10.000-timmars träning ni vet! ;)
Det du tränar på, blir du ofta väldigt bra på! Och den som förstår det här, att man måste träna, den är vinnaren! Allt är ett val, du måste bestämma dig för vad du vill göra och bli bra på!  ;)

 

 

 

 

Inte så mycket om praktiskt fotografering i dag alltså, utan litet andra funderingar!

Men praktisk fotografering, det kommer, var så lugn! :)


Ha en fin söndag önskar Bengan

Inlagt 2010-03-21 12:29 | Läst 4553 ggr. | Permalink
Din skyltfönsterbild är en god illustration till din bloggtext 666, Reverend Björkbom.

http://www.youtube.com/watch?v=uGBoP70A7Q0&feature=related

med rörelse till http://www.youtube.com/watch?v=qoBpkwWvmc8&feature=related
Det gäller att träna rätt också
Ha en trevlig söndag du med, Bengan. Gillar översta bilden! :) Sibirien!?
80% av all media i Sverige är liberal, hur många får Flamman i brevlådan liksom?

Och det finns en undersökning som visar att de barn som lyckas bäst i livet är inte de som är vita, svarta, rika eller fattiga utan de barn som haft föräldrar som tillbringat mest tid med barnen och hjälp och stöttat och helt enkelt funnits där för barnet. Och jag tror det är väldigt viktigt att båda föräldrarna finns i barnets liv, inte bara en 50-tals morsa...
Det är nog ofta så att status och prylar går före det mesta tyvärr. Jag hade en polare en gång i tiden där båda gick ned på halvtid när de blev föräldrar. På frågan hur de fixade det svarade han: "Det är ingen konst, vi har skippat bil, TV och alla onödiga prylar dessutom valt ett lite billigare boende för att skapa oss tid." En sund inställning tycker jag, men många har nog svårt att inte hänga med i jakten på statusmarkörer. Har sett det hemma där varje nyinflyttad river ut nästan helt nya kök osv. osv.
-affe
I tidningarna, På TV-nyheterna, I bilradion, samma nyheter dag ut och dag in. Har reagerat på detta länge nu. Man kan ju undra hur det står till med objektiviteten?
Sibirienbilden är fin, gillar korset;)
/Stephan
Klokskap!

Jag vet en som sålde sitt företag för att "-Hinna se sina barn växa upp"
Hej Bengan,
kloka ord på vilodagen.
Ditt foto från Sibirien, här i grannkommunen, Ängelholm, har ju en fantastisk sandstrand, perfekt för bad - om bara tre månader.
Korset har jag missat, men den skarpsinnige fotografen upptäckte det.
I övrigt kloka ord om den tid som vi lever i nu, på gott och ont.
H/ Ronny Persson Helsingborg
Flickan i skyltfönstret är en fempoängare! Annars är alla bilderna fina.

Du fokuserar på valmöjligheter, jag vill utsträcka det till att handla om frihet, som är ett vidare begrepp. Men jag tror att det börjar med vad vi drömmer om, vad vi önskar, vad vi längtar efter. Om vi inte känner oss fria att drömma, att leka med möjligheter i tanken (alla gör inte det), då blir det inte mycket bevänt med friheten. Så lite handlar det om mod också. Inte nödvändigtvis fysiskt mod, utan just modet att drömma, och att se om man inte kan förverkliga sina drömmar.

En psykolog frågade en patient: "Vad är din högsta önskan?" Patienten svarade: "Att fotvandra jorden runt!" Psykologens nästa fråga: "Finns det något du kan göra i dag för att föra ditt liv närmare ett förverkligande av drömmen?" Patienten (efter en stunds eftertanke): "Köpa nya skosnören."

Det går alltid att ta ett första steg.



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg