Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 640 / Ellens, Galleri FS, svartvit framkallning och finns det någon fördel med Fotosidan..?

 

Flera har redan bloggat om onsdagens träff på Ellens Bageri, så jag behöver inte lägga till så mycket annat än det va mycket intressant och trevligt att Ulf Fågelhammar kom och rörde om i vår bildgryta!

Men han gillade inte en av mina bilder...  Å jag som trodde att han va min kompis!!?  ;)

Ulf har ju erfarenhet av bilder både som fotograf och som tidigare medredaktör på The F Blog och numera är Ulf redaktör för 591 Photograpy Blog 

 

Ulf försöker här få litet ordning på klassen innan lektionen...  ;)

 

 

Här är det sanningens minuter! ;)

 

 

Och eleverna ser såklart upp till magistern! ;)

Och som sagt, de va mycket trevligt att Ulf ville komma och prata bilder, diskutera bilder och prata fotografi med oss på Ellens!
Tack för det Ulf!

 

Det har ju varit en del diskussioner om Galleri FS här till och från, och jag har inga planer på Galleriet då jag tittat igenom det och insett att mina bilder inte platsar där....
Jag har kollat vilka bilder typ som ligger där, å jag har inga sådana, eller fotar åt det hållet, så då bör man tänka sig för liksom, för då behöver man inte bli besviken för att man inte kommer in! :)
För det handlar ju om olika bildsmak! ;)

 

Tänker bla på Johan Ericsons bild, här ovan, som inte kom in på Galleri FS. Johans bild är nog litet för speciell för Galleri FS som har en litet mera sk. Pictorialistisk inriktning på sina bilder.

Här är i alla fall Johans fina bild medtagen i en bok för Ricoh-kameran, kul för Johan att kunna få med en bild i en så'n här exklusiv publikation!

 

Och innan jag glömmer det, vi passerade ju (som ni ser på bilden ovan) Gert på Svenska Kort på Hornsgatan efter fikat på Ellens, och Gert framkallar fortfarande svartvit film om någon behöver hjälp! (Det blir ju bara färre och färre fotobutiker med just den servicen)

 

Höll på att glömma, Fördelen med Fotosidan ja...
Man kan väl tycka litet olika om FS, men för mig har det betytt att jag fått en del nya kontakter, fått nya fotograferande vänner liksom, och de är mycket trevligt och berikande.
Men dom träffar jag utanför FS.

Sedan kanske inte mitt bildvisande via album på Fotosidan har betytt speciellt mycket, eller gett mig något, det har nog mera fungerat som ett "bild-lager", för dom "riktiga"  bildvisningarna, dom har jag haft och har utanför Fotosidan.

Å bloggen då, jo den är också trevlig, man får trevliga kontakter och ofta så blir det en dialog, och det är trevligt, men bloggen har nog inte heller betytt något fotografiskt/konstnärligt, utan den är mer en trevlig Community-aktivitet liksom.

Så fördelen för mig att vara på Fotosidan, det har varit att sidan fungerat litet som ett "kontaktannons-stuk" för mig, jag har hittat likasinnande (Dogma/Gatufoto) som jag sedan träffat på sidan om FS för olika bildaktiviteter.

Så använder jag Fotosidan i alla fall! :)

/Bengan

 

Inlagt 2010-03-04 12:33 | Läst 6934 ggr. | Permalink
Ja, jag instämmer ;) Frånsätt att jag själv lär mig massor av nyttiga saker av att läsa den här bloggen! Men det ligger väl i tiden de här idealen om fotografiers kvalliteter och inte bara här på FS... Man ser på många andra ställen också.

Dogma-poolen är ju ganska avvikande om man ser till mängden pooler/bilder... Men viktig är den! Och det är bra att det finns sådana kvallitativa avdelningar på en så annars 'bred' websida.

Tack för igår!

/Fredrik
Ja för oss utbölingar ( uppsala ) är det en höjdare att läsa era "humorbetungande" och självkritiska berättelser Ni skapar någon djälva distans till fotot som kan vara välgörande. Bernts blogg andas alltid "södergrundad" självtilit som bara odlas i dessa trakter har jag hört. Bengan din framtoning i dina bloggar hjälper halta att kunna gå igen,vad jag menar med det kanske ni kan grunna ut/bert
Skulle vara väldigt intressant att komma på en ellens-träff, tyvärr bor jag i eskilstuna och medelåldern lite hög;)
Å de e ni med er'a kommentarer som hjälper mig att orka hålla på att blogga! :)
Vare sig ni skriver bu eller bä!! :)
Tack!!!
B)
Ser väldigt trivsamt ut.
Kanske även en viss spänning vid bedömningen.
Hursomhelst mycket kunskap samlat på plats & en kopp kaffe eller två därtill.
Inte dumt alls.
H/ Ronny Persson Helsingborg
Trevliga bilder från er fotolektion, Bengan. Men vilken liten klass ni är, och bara grabbar! ;)
Michael - det är det fina med ett specialintresse. Gammal och ung kan träffas på ett sätt som man annars inte skulle göra. Jag minns när jag hade köpt min första Contax. Det var en ganska risig Contax III som jag hade hittat i en fyndlåda, och jag var 22 år gammal. När jag är ute och prövar den underliga kameran, kommer det plötsligt fram en urgammal vithårig farbror och säger med darr på rösten: "Tänk, en sådan där köpte jag när jag var ung ingenjör. Oj, oj, vad dyr den var - men vad roligt det var att lära sig att fotografera. Han berättade på stående fot en massa intressanta saker - sedan gick vi och fikade. Ålderskillnaden var sådär ett halvt sekel!

/Peter Hennig
Det var kul med gästläraren Uffes bildgenomgång. Det blev varken kvarsittning eller bakläxa så i stort sett skötte sig klassen utmärkt. Det får gärna bli en fortsättning med fler gästlärare. Mycket bra initiativ Bengt.
Bu eller Bä?... hmmm... här gäller det att hålla tungan rätt i munnen! :-)

Jag instämmer på det hela taget. Att Johans bild inte kom in på Galleri FS är ju rent beklämmande och skulle ha diskvalificerar galleriet rejält, om det inte varit diskvalificerat redan förut. Det är föralldel många vackra bilder där, men det är sjutton vad fort man ledsnar på att bläddra bland dem.

Själv gick jag faktiskt med på Fotosidan för bloggandets skull. Jag kan blogga gratis på andra ställen, men man kommer inte ifrån värdet av kontakterna med alla trevliga fotografer här.

Även om jag inte har någon museikamera (jag har aldrig varit samlare av prylar) så tror jag att jag skulle platsa gott bland grågossarna på Ellens. Om inte annat så kan man ju ta med lite trevliga böcker! Men resvägen avskräcker :-)
Det är ju rätt intressant hur folk använder fotosidan annorlunda. Jag tycker speciellt forumdelen är intressant då man kan både lära och lära ut en aning där. SJälvklart är ju även bloggarna intressanta! ;)

/Jonas



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg