Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 620 / Man måste nog vara litet observant vad gäller digitala bilder för framtiden...!?

 

Hinner inte utveckla det här om det digitala inför framtiden, men det är inget skämt utan något som Micke Borg och jag talade om för några timmar sedan. Tror man måste tänka litet annorlunda liksom när man fotar digitalt...
(Nu handlar det inte om bildlagring, med det finns även med i tänket)

Återkommer om det här när jag  när jag har litet mer tid.

 

Upptäckte i går att pelletsförrådet va på upphällningen, å då jag inte bara kan ringa å så kommer det en pelletstankbil och pumpar in pellet i ett förråd, så tar det litet tid för mig att hämta pellets, 52 säckar x 16 kg i en Skoda Fabia! :)

Det blir 2 x 52 lyft x 16 kg! :)

Å litet extra knepigt var'e i dag å köra hem pelletsen! Skodan blir liksom litet baktung, med 16-17 säck, å med framhjulsdrift i en snömoddig backe med glansis under modden sista biten så va det precis jag kom upp de tre gånger jag behövde!:)


 

Å så måste jag fixa litet käk..

 

Er'e nå'n som kan gissa vad som e Pg?  Å för att vara litet hjälpsam, det är INTE kaffe i burken!

Å så har jag såklart inte alla mina hemliga ingredienser framme här, men det som finns borde räcka för att gissa på! :)

 

Och som sagt, hinner inte blogga mer idag om det som man som digitalfotograf nog bör tänka på om man planerar att ha sina bilder in i framtiden....

Återkommer i det ämnet alltså!

/Bengan

 

Inlagt 2010-02-15 15:10 | Läst 6440 ggr. | Permalink
Hemligheten med digital lagring ligger i att äta rejält med plättar så man har ett bra grundhumör när allt digitalt elände strular.
Blinier, för tusan. Så måste det vara efter allt Kievsnack.
Men du har ju klumpar i pannkakssmeten, Bengan! :) Man ska alltid blanda det "torra" först, salt och mjöl. Sen kan man ta i ägg, mjölk och öl(?).. Håller med dig, man får tänka annorlunda när man fotar digitalt.
Finns inget som en Skoda Fabia inte klarar ;-)
Inte lönt att gissa, det blir bara pannkaka... :-)
Det digitala finns det lösningar på, en digitalbild kan kopieras utan förändring kopia på kopia på kopia på.... Sen är det lite lurt med media att förvara ett o nollor på eftersom det förändras år efter år. Problemet är ju de negativ som sparas efter all tri-xande där basen redan efter några hundra år blir spröd och kopiering spökar med kontrasthöjning och så vidare. Pannkakssmet är mer rejält eftersom det blir förstört efter några dagar och går inte att återskapa, men det som ätits kan ingen ta ifrån en.
/nic
Jag beklaga men de blir nog pankaka av allt ihopa i dag för dig med de grejerna.
mvh
Morgan Larm
Jag köper 3 pallar pelles varje gång så kör dom hem dom.Sen ber jag dottern bära in för 1000:-. Sen är det bara o elda.Att spara det digitala,varför, det är väl ingen som vill ha bilderna.Spara till det krzar.Sen är det bara att börja om från börgan.Maten är som fotot oätbart.Jag har varit koch så jag vet.Men du har ju fin hund.Hälsa han.Mr K
Dom säger att det är plättsmet i bunken! Men varför inte våfflor?

Det är säkert lika svårt att svara på som frågan om varför du kör hem pellets själv. Du borde ju kunna få hela vinterns behov hemkört i ett lass på hösten, tycker jag. Men vad vet jag om pellets? Mindre än inget!

Sk bli kul att se vad du kommit fram till när det gäller digital bildlagring.
Svar från Benganbus 2010-02-16 11:09
Bra fundering, våfflor! Nu kom jag på att jag har ett våffeljärn i skafferiet, tack! :)

Vad gäller Pellets, och att köra hem i säck..
Det finns vissa nackdelar med att köra med massvis med pellets, eller att spruta pellets in i ett jätteförråd i källaren...
(De kan vara känsliga saker för dom att höra som redan är fast i pelletsstordriften...)

Vad gäller framtidens digitala bilder...det här e också känsliga saker..!! ;)
Kräver nogranna formuleringar när jag skall skriva om det, omläsningar av texten, nya formuleringar så ingen tar det personligt, utan förstår min generella varning och börjar fundera: "Vad är det jag håller på med!!" :)

Men återkommer om detta! :)



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg