Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 524 / Dagens ungdomar är aldrig nöjda!!


För några bloggar sedan visade jag en mycket intressant sak, något som jag kommit på alldeles själv, och som jag ville visa ungdomarna här på FS. Men det dröjde inte många minuter förrän det kom en kommentar i bloggen, från en som inte va nöjd såklart! Suck...!

 

Här är det fina konstruktionen jag visade upp, en gatufoto-Leica för 2000-talet! 
Byggd på en standardplattform från 1950-talet, med en av de bästa 35 mm objektiven från den tiden, Canon 1,5/35 mm. Och kombinerad med några nyare tillbehör!


Och vad va det för en kommentar jag fick då, jotack den här: "Snyggt ekipage, men jag e lite förtjust i kombinationen med Leicaviten på. " 
Suck....
Å ekipage, va e de!!??  Hästhoppning!?

Kan väl hålla med om att Leicaviten är hyffsat snygg och något litet praktisk också och ovanligt!  :)
(Leicaviten är ju en snabbframmatare för filmen, Leicaviten spänner också slutaren samtidigt. Leican blir en slags "presskamera" alltså!) Men kommentatorn hade inte tänkt hela vägen, tyvärr, som JAG gjort!

 

Ni ser va, lätt att kommentera, men fundera nu då!  Med Leicaviten påsatt så går det inte att ställa kameran speciellt snyggt på bordet!!


Så er'e, snabba kommentarer...!

 

Vad annars i dag då...?

Jovisst ja, besökte Gert (Svenska Kort)  i går, (på vägen till BK Örnen) och det va en kille som intervjuade Gert om det digitala och lagring inför framtiden.
Det va nog rätta personen att intervjuva om det här! ;) :)

Men det roliga va att den här killen som ställde frågor och spelade in på en bandare, frågade mig, "Jag känner en kille som också har en så'n där", och så pekade han på min M Leica, "Han heter Micke Borg, känner du honom?"

Jag tänkte en stund, funderade på hur det skulle uppfattas att känna Micke, men svarade i alla fall: "Jo jag känner honom!" ;) :)

M Leica-världen är bra liten, och välkänd, och det är väl det som är en del av finessen med den här lilla världen! ;)

 

 För er som inte vet, M Leica typ!

 

/Bengan


Ps.
Jag har ju fått fota under träning hos BK Örnen. (Tack Henrik och ni andra!) 
Mer bilder kommer.

 

 Här en bild från gårdagens måndagsträning.

Inlagt 2009-12-08 12:08 | Läst 4464 ggr. | Permalink
Jag finns överallt Bengan :) Sen så va din kombination snygg, men jag gillar idéen med Leicavit. Ingenjörer som lekt med Meccano å som i vuxen ålder kommer på denna mekaniska tingest för snabbare framdragning av film. Fast det är ju klart,du behöver ju ingen sån till Ge-tian. Sen är det med ljud som med bild. Det är magin man vill ha och då ska det inte vara för perfekt med raka kurvor å sånt trams. Sensmoral: Bandspelare å Tri-X e tufft
Svar från Benganbus 2009-12-08 12:27
Nu kommer jag inte i håg va killen hette...
Men han sa att ni hade spelat ihop!
(Han gick nu och pluggade, det här va ett examensarbete)
Kan inte komma på vem det skulle kunna vara. Men det lär väl visa sig. Du skulle ju tagit kort på'n :)
Svar från Benganbus 2009-12-08 12:41
Han skulle försöka komma till Ellens nästa vecka...
När jag kom in i butiken så avstyrde Gert en kund från att köpa en kamera.. "De kameror som dom tillverkar just nu, de e bara testkameror, och kunderna betalar glatt och villigt för den här testverksamheten, tillverkarna har gjort så flera år, vänta nå't år tills det är klart med sensorer och så'nt innan du köper en ny kamera", sa han till kunden! Och vi två satt och log och småskrattade hela tiden i biograffotöljerna, så jag glömde att fota... :(

* När M Leican släpptes, så va den färdigtestad! :)
Jag impulsköpte en Panasonic gf1 idag och den har förmodligen barnsjukdomar. Men den verkar vara snabb och har ett 40mm/1,7 så det kan nog bli finemang nu när min lx3 fått spader. Men nog är det tuffare med M och tri-x kan jag hålla med om. Kurvorna är det bara på brudarna som jag bryr mig om.
Svar från Benganbus 2009-12-08 16:32
GF1 ser ganska Leica-lik ut faktiskt!
Snygg grej!!
Men den "kräver" ju en liten extrasökare i tillbehösskon för oss Magnumfotografer! ;)
/B
Ps.
Konstigt, mina M Leicor får aldrig spader!? ;)



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg