Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 523 / Mängden kanske skymmer det viktiga....!?

 

 

 

Internet har gett många människor möjligheter att skriva och ha åsikter i de flesta sammanhang. Man kan väl säga att alla som vill, kan vara med i en "debatt" i något ämne!?

Nu tänkte jag inte fortsätta med att skriva vad jag tror om det här, eller vilka fördelar det kan föra med sig, eller nackdelar, och hur mycket, eller hur litet, eller vad eventuella åsikter betyder, eller om det förändrar någonting i stort, eller att alla inlägg bara försvinner.....
Trots att dom finns kvar!?

Men en liten fundering har jag nog ändå, att det borde komma fram en hel mängd bra författare, när så många har möjligheter att visa upp sitt skrivkunnande!?

Eller att det kommer fram ett antal bra fotografer när så många kan visa sina bilder!?

Eller i andra sammanhang, så borde det komma fram otaliga förmågor när nästan alla har möjlighet att kunna visa upp sitt kunnande!?
Det borde ju vara så!?

Fast å andra sidan, så tycker jag nog ganska ofta, ursäkta, att det är så många författare som är ute och skriver, att det skymmer sikten litet liksom....
Å då kanske man missar nå'n ny Strindberg i författarmängden....? ;)
Om nu inte alla är en ny Strindberg!?


Hur som helst,
jag kommer inte att ge mig in i någon debatt eller något mer tyckande om det här!! ;) :)
 

I dag är det i alla fall måndag, skönt!
Och jag fortsätter med ett av mina fotoprojekt i em/kväll!  Mycket intressant, spännande och kul!

Ha en bra dag!

/Bengan

Inlagt 2009-12-07 09:34 | Läst 4863 ggr. | Permalink
Få se, hur var det nu,,,
"Det sägs att om man kedjar fast ett oändligt antal apor vid var sin skrivmaskin, då kommer någon av dem att prestera ett litterärt mästerverk. Internet har bevisat att.." :-)
Tror att en del av problemet ligger i att tekniken inte hunnit mogna riktigt. Bloggandet är ju demokratiskt, och det är nog teknikens styrka egentligen. Problemet som det funkar nu är nog snarare att det inte finns några bra verktyg för att göra sina egna urval. Det mesta spolas förbi i det snabba flödet sas.

Hur som helst blir det mer och mer nödvändigt att ur det snabba flödet kunna selektera, så det kommer säkert att uppfinnas verktyg och metoder för detta.

Det som kanske kan vara ett problem i tiden är i så fall bristen på bekräftelse i det vardagliga livet, vilken jag tror manar fram denna jakt på bekräftelse i offentligheten. Ytterst är det nog detta som driver mycket av det vi ser, jakten på bekräftelse. Om man inte syns finns man inte, och vi vill alla synas för att finnas liksom.

När det gäller bloggandet har vi nog alla våra mer eller mindre stora läsekretsar. Tänker på min egen blogg, den läses av något hundratal i bästa fall, av FS över 100000 medlemmar. Den är förmodligen inte heller intressant för flera, så det är nog inte så mycket att göra åt.

Jag gillar inte riktigt alla dessa räknare heller, de säger egentligen föga om hur många som verkligen läser. De flesta klickar nog bara förbi. Men det är säkert en stressfaktor för många och driver som sådan kanske fram fler inlägg än vad man egentligen har material för skulle jag tro.

-affe
Det produceras en massa böcker och en massa bilder hela tiden. Det fina är ju att man kan välja sina favoriter. En del gillar Tolkien, andra Strindberg. En del gillar HCB, andra Winogrand. Det tråkiga är att man slösar tid medan man söker efter nya favoriter eller läser dåliga bloggar i flera minuter innan man upptäcker att det här var inte för mig. Men styrkan är att det alltid finns något som passar någon.
Jag brukar läsa din blogg i alla fall:-)
Vi borde "...vara glada åt den fotografiska teknikens utveckling. Elektronik och exponeringsautomatik borde rimligen hjälpa fotografen till bättre bilder. Därmed skulle också kvaliteten på de bilder som så småningom hamnar i museets arkiv ständigt höjas. I verkligheten tycks det vara tvärtom - redskapet gör verkligen inte fotografen.
Fram till 1960-talet, på de manuella kamerornas tid, tvingades man till eftertanke innan bilden togs. Mindre ljuskänsliga filmer medförde ofta att stativ fick användas, vilket tillsammans med en lös exponeringsmätare innebar att tagningen blev en ganska omständig procedur. Detta var i många fall befrämjande för bildresultatet - det var besvärligt att ta dåliga bilder. Riggades väl utrustningen upp, blev resultatet för det mesta bra. Ett urval, en prioritering, gjordes redan före tagningen. En begränsningens salighet!
...Eftertänksamheten tycks vara teknikens pris."
museitidskriften Västerbotten 4/86 sid 237

Det snabba teknikburna flödet är ett gigantiskt kvantitativt språng både för ord och bild. Men detta har inget värde i sig.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg