Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 492 / Mera om Ricoh och det nya GXR-systemet, och om inlåsningar i kamerasystem...

 

Ricoh har ju kommit med sitt nya system GXR, som ni säkert sett i några bloggar här på FS, men  jag saknar fortfarande en "detalj" på en så'n här proffsig kamera. Ni som följt mina bloggar vet vad "detaljen" är! :)

Jag kan inte förstå varför inte de stora kameratillverkarna kan sätta in en bra optisk sökare i kamerahuset på dom här sk "Ädelkompakterna", utan det som erbjuds är ev en påsättbar extrasökare..!

Nu har det faktiskt kommit en spännande kamera, dock inte i proffsklass, men det känns som om det är "någon hemma på utvecklingsavdelningen" i alla fall! ;)


Ni ser vad jag menar va!?  Man har lyckats sätta in en optisk sökare på kameran, som på en M Leica! :) Å när man "lyckats" på den här kameran, vad är problemet?
Sedan kan man alltid kolla på displayen om man vill.

 

 


Å kolla här då! En tidig Olympus digitalkamera med titthål baktill för en optisk sökare! Å det sitter nära kanten på kamerahuset, som på Canon P!  Så visst går det om man bara vill!

 


Ni ser vilka grejer det skulle gå att göra! Här ligger även nå't annat bra Pg, kolla optiken, ljusstyrkan osv, här skulle M Leica fått problem...   ;)
Å så är den ju snygg också!

 

Men det kommer bara fler och fler kameror i den nya "ädelvågen" där man tittar i kameran som man ser på TV...  Men Ok, det kanske är en generationsfråga...!?
Men på proffskameror, typ DSLR, där har man sökaren kvar..?

Å så va det nya Ricoh GXR...
Jag tror det är en fantastisk kamera, med nya fantastiska tekniska lösningar, typiskt japanskt! ;)
Man verkar vara mycket teknikintresserad i Japan?
Fast köper man det här GXR-systemet, så blir man nog ganska inlåst...
Men det kanske e meningen?

 





Kan nog misstänka att några av de Magnumfotografer, som enligt trovärdiga uppgifter använder Canon G10 i vissa gatufotosammanhang, även gillar den inbyggda optiska sökaren på kameran, för det är sällan man ser en proffsfotograf fota med raka armar! ;)

 


Jag har ju också satt en inbyggd sökare på Leica X1!  :)
Några kommentatorer har sagt att det skulle kanske inte vara så bra, då konkurerar man med sin egen Leica M9..
Nu tror jag att Leica har större problem, och det är att undvika att försvinna helt från kameramarknaden!

Då borde Leica ta chansen att försöka hänga kvar med bla en så'n här "Ädelkompakt", en budget M Leica alltså!
Som med rätt marknadsföring skulle bli en kompetent och trendig retromodell, både för nya "strakarmsfotografer" och gamla M Leica gubbar! ;)

/Bengan

 

 


Gubbkamera! ;)

 

Inlagt 2009-11-11 11:22 | Läst 5102 ggr. | Permalink
Ja, visst var det så att de tidiga digitala kompakterna hade en optisk sökare. Min 3,2 MP hade det. Sen var de ju inte så tillförlitliga, men ändå.. Vad gäller optisk sökare på DSLR, så är/var det ju tvunget eftersom de tidigare saknade live view (kan visa sökarbilden på LCD-skärmen i realtid). Hade de tidigare inte haft optisk sökare, så skulle man ju inte kunna komponera bilden alls (sen är det som du skriver, man ser sällan pressfotografer fota med raka armar)! ;)
Gubbkamera! ;-) Nu blev man gammal igen!
Ja du, allt man vill ha är ju en manuell fokusring på objektivet och gärna bländaren där också. Sen borde dom ju kunna bygga in nån enkel diod som lyser grönt i sökaren när man har fokus i mitten. Så svårt kan det ju inte va. Skärmen ska helst inte vara större än på en tändsticksask. Tyvärr finns det väl ingen marknad för en sån kamera kan jag tänka. Jag som inte kan nåt om teknik drömmer ännu om digitala bakstycken till mätsökarkameror. Men har för mig att någon förklarade att det inte gick av nån anledning. Har förträngt det. Ett sådant skulle ju lösa alla bekymmer.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg