Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 485 / Gatufoto vid Saltsjöbanan idag på morgonen, och en varning...

 

Det blir två varningar, den första är att det inte är så mycket bilder i bloggen i dag, den andra varningen tar jag sist..  ;)

I dag hade jag det litet stressigt (OBS! Nu blir litet privat snack i bloggen, ursäkta!)
Hade en tid hos ögonläkaren 08.00 vid Slussen (Stockholm) bor ju i Gnesta, och hade inte fått tag på någon hundvakt till Roffe. Så det blev uppstig 05.00, frukost, se'n ut på en tidig pinkrunda med Roffe å se'n tillbaka för en uppsnyggning och sedan bil till Rönninge för att ta pendel därifrån. Roffe va nu ensam hemma, det går bra, det är sämre för mig säger min fru... ;)


* Roffe upptäckte just nu att jag skrev om honom i bloggen, och undrade varför inte han va med på bild!?
Och den här bilden skulle det va sa han..  Misstänker att han står och drar in magen..   ;) :)


Ok, då fortsätter jag, och jag är ju litet ovan numera med sån'a här tidiga uppstigningsaktiviteter, då jag är "långledig" med "konstnärslön", men det är bra att få känna på det här ibland, då uppskattar man sin ledighet bättre utan gnäll!
Hur som helst, jag upptäckte att jag va ute i god tid vid Slussen, så jag passade på att gå ned i Saltsjöbanan och fota upp en rulle Tri-X i morgonrusningen innan jag gick till läkaren.

Å nu va det ju med en analog kamera, det litet längre tid för bilderna att komma fram, så dom bilderna får jag visa senare!

Så jag visar några andra "äldre" Slussenbilder just för att det är en Blogg på en Fotosida!! :)
Hoppas det går bra! Jag menar att det är litet äldre bilder!? :)

 

Kiev med Jupiter 1,5/5 cm, tror bilden är en tio år gammal...

 

 

 

M Leica med 28 mm. Väntsalen vid Saltsjöbanan.

 

 

 

28 mm även här...tror jag..? Frisören vid Slussen.

 

 

 

Kan vara 28 mm... de e i alla fall några fnittriga typer på bild! :) Micke Borg och Mats Adsten och jag hade stämt träff för en fotorunda, men det blev mest fnitter och snack!
Trevligt alltså! :)

 

 

 

15 mm på M Leica och negativ färg. Då den här 15 mm har ljustyrkan 4,5 så gäller det att fota på utandning...   Skanåker alltså!  :)

 

 

 



Tänkte skriva en varning till, men behöver tänka över formuleringarna litet, men det är om dom här kamerorna det handlar om, så mycket kan jag i alla fall avslöja...

Vad gäller bilden, så visar den på enkelheten med det analoga, man behöver bara två kamerahus, och ett objektv! :)
Ett kamerahus för färgfilm, å då passar ju den kameran bäst som har en inbyggd exponeringsmätare, Leica M6 alltså, och så ett kamerahus för Tri-X, då behövs det ingen exponeringsmätare, och då är det lättare att välja modell och då har jag valt Leica M2, för den tar ju litet längre tid att ladda också! ;) :)

Som sagt, dagens bildskörd från morgonrusningen vid Saltsjöbanan, den kommer senare! :)

/Bengan

 

Inlagt 2009-11-06 15:29 | Läst 4553 ggr. | Permalink
Jag antar att det gick bra hos läkaren för bilden på Roffe ser ju skarp ut7Bert
Det är bara för härligt när du bloggar om Roffes & dina förehavanden, trodde aldrig att jag kunde fastna för såna skriverier men nu har det hänt!

Men du kommer aldrig att övertyga mig om hur bra det var med analogt. Jag tittar på min samling och anar att det var pryltoken i mig som regerade då. Nuförtiden behöver jag bara ett kamerahus, ett minneskort och ett objektiv. Ja, en USB-sladd och en mobiltelefon behövs också om man vill få upp bilderna på FS. Men det behövs faktiskt inte mer än så.

Trevlig helg!



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg