Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 475 / Slow Photography, eller Dogma eller eftertänksamhetens lov...

 

 

Stunder av eftertänksamhet, vara sig det gäller i relationer, i studier eller i konstnärsskap som tex fotografering, tror jag är viktigt.
Och även att ta stunder i tillvaron för att bara "flanera", både bokstavligt och bildligt, det ingår också i eftertänksamheten.
Just för att försöka hitta en balans i tillvaron.

Balans är ofta bra, som Yin och Yang, som det svarta och det vita, som sött och salt, och för mycket av det ena eller det andra blir ofta inte bra...

Obalans leder ofta till "trötthet", och ibland även till "övertrötthet", och då är det ännu svårare att göra något bra, vara sig det gäller relationer, i arbetet eller i konstnärsskapet...

Tror också att många "måsten" inte alltid behöver vara "måsten"...
Man måste våga välja, tex att våga välja bort saker, för det är inte alls farligt..  ;)
Ofta bara en ovana! :)

Ha en fortsatt fin helg!

/Bengan


Ps.
Och jag fortsätter att fotografera med en "Slow Photography"-kamera, en Leica M2, med 35 mm och Tri-X, trots varningar i en blogg här på FS om just den filmens snara hädanfärd! ;)
Först och främst, så är motstånd viktigt! :) 
Och sedan skall man inte tro på allt man läser!
Och häftiga rubriker är ofta bara ett sätt att sälja "lösnummer!" ;)
Att locka oss att läsa något som ofta bara är ett antagande! ;)

Å det tar även tid från vårt viktiga "flanerande" att sitta och "vänta på Godot" hela tiden! 
Jag menar att sitta och vänta på nya grejer hela tiden, eller vänta på att något som kanske kommer att komma...eller kanske kommer att försvinna....  ;) 

Carpe Diem,
med Tri-X!! :)

 


 

Inlagt 2009-11-01 08:19 | Läst 4413 ggr. | Permalink
Jag läste också den provocerande blog-rubriken om Tri-X. Och när jag läst vad som VERKLIGEN stod i källan, fick jag en association till Expressens löpsedlar...
Räkna inte ut Tri-X och all film överhuvudtaget. Jämför med vinylskivor inom HiFi. I dag produceras högklassiga vinylskivor med mycket bättre kvalitet än de som ofta massproducerades med många fel och brister tidigare. Visserligen är det bara entusiaster som köper dem för några kronor extra men det finns ett nytt stort sortiment ute på marknaden trots CD, nerladdningar, Spotify och MP3-mojs. I dag nytillverkas även många extremt bra nya skivspelare för LP-skivor etc och intresset bara ökar efterhand för Slow Listening.

Betänk ändå att när det gäller filmtillverkning, så finns det fortfarande kvar en världsmarknad, även om köp-potentialen givetvis gäller enbart för en mycket mindre andel fotografer av det totala antalet. Sedan finns ju ett mycket stort antal bra analoga kameror som i rätt händer kan frambringa de mest fantastiska resultat fortfarande.

Film är och förblir Slow Photograpys bästa vän tillsammans med M Leica eller något annat bra kamerafabrikat.

Helghälsningar Ronny Persson Helsingborg
Intressant med dessa marknadsanalytiker och deras kristallkuleskådande. Börjar känna mig som en anakronism i ett sammhälle präglad av "mediated truth".

Tog en bild av ett tiggande Hallowen-barn igår och grabben ville också ta en bild med min kamera. Trots att jag berättade att kameran var gjord 1960 (Leica M2) kollade han ideligen på kamerans baksida för att få grepp om kompositionen :)

I en värld av blinda är den enögde kung!

/H(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg