Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 366 / Endast för förryckta! (Leica M info.) Å ni som inte gillar M Leica, vg läs inte detta!!!!

 


En specialmodell av Leica M4!!  :)     Eller är det vitbalansen som spökar..!?  ;)

 

Och som sagt, du som inte gillar M Leica och prylsnacket runt om, var vänlig läs inte vidare! 
För det blir mycke nu!! ;)

 

Ok, då kör vi!
Glömmer bort vår Stephen Gandy när det gäller M Leica. Brukar för det mesta kolla på Cosina/Voigtländer när jag är inne på hans sidor, men glömmer den här sidan: http://www.cameraquest.com/mguide.htm

Han har en mycket bra sammanställning för den som skall köpa en begagnad M Leica, samt historien om vissa förändringar/förenklingar som Leica gjort under tiden i M Leican.

Och vad gäller M Leica, LP Foto har ju sin kommande auktion, såg att det fanns några M leicor där.
Finessen hos LP e ju att man kan gå och klämma på grejerna hos LP dagarna innan auktionen, eller skicka nån att klämma, innan man lägger sitt bud.  
http://www.lpfoto.se/swe/index.asp

 

 


Det finns ju specialmodeller av Leica, å det trevliga med en M Leica de e att man kan göra en egen specialare!
Här är en!  :)  Working Class hero-camera!  ;)  The Black Cat!

 

/Bengan 

Ps. Innan jag glömmer det. På M Leicor (även gängleicor, gamla Nikon osv) så kan de långa tiderna gå ojämt eller stanna, beror oftast på att kameran inte använts på länge, och det lilla långtidsverket har "beckat ihop"  litet! :)
Jag har kört igång flera kameror där verket stannat, så det behövs inte alltid en rengöring/genomgång om det blivit stillastående. Bara så ni vet om ni hittar nå'n Leica där de långa tiderna är litet konstiga. Det behöver inte betyda katastrof! :)

 

 

 

 

Inlagt 2009-06-03 19:06 | Läst 5077 ggr. | Permalink
Hehe. Din M4:a ser verkligen konstig ut i det ljuset, Bengan. Ser ut som den har mörkbrun läderklädsel! :) Aj då, dags för Auktion på LP-foto? Inga pengar, som vanligt. Men jag har ju redan en svart katt (eller vad den kallas?) och världens bästa glugg! :)
LP har mycket godis;). Skall dit på lördag och köpa lite optik och kika närmare på objekt 370 fast egentligen önskar jag mig en 5:a
He, he! Digital färg ... Ibland kan det bli bättre i svart-vitt! Men i själva saken: Sökaren i en M-Leica är bland det bästa som industrin har skapat inom upplevelseindustrin! Virtual Reality, helt enkelt! Direkt kontakt med motivet, ingen fördröjning, ingen osäkerhet, och superexakt avståndsmätare. Alla pryttlarna i den mycket dyra Leica-sökaren har sin roll att spela. Kanske bäst att passa på i helgen på LP-foto och bunkra ett par tre Leica-hus. Priserna är ju inte längre så hemska. Min favorit: M3 med bästa avståndsmätaren, kan ta sökare för kortare brännvidder och där avståndsinställningen är mindre viktig. Men jag kan även i nödfall acceptera M4.
Svar från Benganbus 2009-06-06 19:33
Har fotograferat några dagar med det nya inom upplevelseindustrin, Canon G10.
Studentbilder..där va det trångt!
Och Gnesta marknad..där va det trångt!
Tyvärr så är inte upplevelsen vad gäller sökaren i Canon G10 så där väldigt upphetsande, om man jämför med Leica M sökaren,
så jag vet vad du menar med bra sökare!!
Och responsen på en Canon G10 skulle inte passa HCB i "Det avgörande ögonblicket" tyvärr...

Se'n finns det fördelar med det digitala,
stor filmrulle och snabb framkallning!
/B
Ps. Vad gäller din kommentar om sökare M3/M4, så håller jag med.(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

XXX
 

Lägg till

Tidigare blogginlägg