Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 253 / Mera betyg på Canon G10, Agility, "Snöleopard", och i morgon onsdag fika på Puck!

 

Jag har fn Canon G10 som bloggkamera eller dagbokskamera eller snaps-kamera eller hur man vill kalla det.
Och har ännu inte gjort en riktig kopia än av nån bild från kameran ännu. Riktig kopia = 40 x 50 Lambda från Crimson! :)
Men det kommer!
Å visst är det lättjobbat med en liten kompakt digital, nästan för lättjobbat! ;)
Så visst fattar jag att tidnings och yrkesfotografer gillar det digitala!

Va med Roffe i Agility-ladan i Hölö helgen. Tyvärr så hade det gått ut info att instruktörer va där denna helg, så Roffe och jag va inte ensamma! ;)
Nå'ja, det är en bra träning för hundarna att ha litet störande moment runt banan. Eller man kanske skall säga så här, det är bra för oss hundförare att ha störande moment, då måste vi ha hunden fokuserad på oss hela tiden, speciellt i starten. I starten "sätter" man hunden före nå't hinder, se'n går man fram en bit för att slippa springa "ikapp en raket!"  Och under dom sekunderna, när hunden skall sitta still, och jag skall gå fram en 5-10 meter, och försöker samtidigt att hålla Roffe fokuserad, då sticker Roffe till en grupp som tränade lydnad i andra ändan av ridhuset och råkade i slagsmål men en annan hane....!  Suck, dessa danskar! ;)

Men det va bara att kuta och hämta honom, och göra en lätt avborstning och en snabb omstart som om inget hänt!
Och jag har Canon G10:an under jackan när jag springer med Roffe, och det är inga problem!

 


Så här ser slalombanan ut, slalom är det svåraste att lära för hunden, och det brukar ta nå't år innan det går någorlunda snabbt.

 


Många åskådare, och det är litet störande för hunden i början av "karriären!" ;)

 

 


Och som sagt, denna söndag blev det en del väntan....
Nästa söndag skall vi köra stationsträning. Då kan fler hundar vara igång samtidigt i ladan.

 

I dag drog Roffe och jag åt Rönninge/Salemshållet. Vi började dagen i vildsvinsmarker nära Bornsjön, men då fick Roffe inte vara lös, sura vildsvin är inte att leka med! ;)
Se'n åkte vi in till Södertälje.

 


Å här nere vid slussen i Södertälje.

 


De verkar ok för Roffe att kuta på trappgaller och liknande. Å här är det fördröjningen på kameran som spökar litet för mig..  Jag vet ju om fördröjningen på dom här kompakterna, tänkte då ta bilden litet före, å så vart det för före! :)
Nåja, det är ju ingen M Leica, men den är kul på många andra sätt! :)

 



Se'n drog vi vidare "norrut"! ;)
Till slalombacken som ligger norrut längs kanalen. Vi gick först upp på toppen och kollade snön litet, den va blandat hård, isig och kram/blöt. Visste redan nu vad Roffe gick och tänkte på... ;)
Så jag sa: "Ok, varsågod!" och släppte kopplet...

 


Undrar om Roffe varit Snöleopard i ett tidigare hundliv!? :) I alla fall nå'n slags snöhund, kanske draghund!? Han for upp och ned för backen en tre-fyra gånger! Nu syns inte lutningen så bra här, men lutningen den e faktiskt ganska hyffsad!

 

 


Hur som helst, det är skönt att se rörelseglädjen hos Roffe!! :)
Och att han kommer när jag ropar, och stannar! :)

* Å just nu när jag sitteroch skriver det här, så kom det in en litet hund i rummet, tittade på mig, suckade, lade sig på golvet under min stol, med ryggen mot min fot.... :)

 

 


Se'n hem för matlagning, äta, fika och en liten pinkrunda med Roffe i Gnesta...
Å telefonkiosken vid stationen står kvar...ännu! :)

 

Vad gäller Canon G10 så funkar den utmärkt som bloggkamera för mig och jag kan alltid ha den med!
Hämtade pellets i veckan och hade kameran innanför jackan. Man lyfter/bär in pelletssäcker i bilen, 52 x 16 kg!
Nå'n säck låg väl mot kameran, men det tål kameran! :)

När optiken är infälld så är kameran mycket platt! Och G10:an är ju också i min smak vad gäller utförande, den är litet större än de flesta andra kompakter, känns mer metall, har bra grepp, och har flera inställningsrattar, OCH har en optiskt sökare, mao den påminner mycket om en "riktig" kamera! ;) :)

 

Vad gäller "riktiga kameror" ;) så börjar det närma sig final på M Leicorna...
Men jag har tre favoriter, nå'n eller några måste ju bort...! :(

/Bengan

Ps.
Å som sagt, i morgon onsdag är det fika på Puck!! Omkring 14.00 beräknas jag vara på plats, för jag tar nog en runda nere vid Saltsjöbanan med Canon G10 innan....  :)

 

 

Inlagt 2009-01-13 20:51 | Läst 5245 ggr. | Permalink
Konstigt att G10´an har fördröjning, min lilla Ricoh GR-D som har ett par år på nacken reagerar direkt när jag trycker på knappen. Med allt det högteknologiska chip chop som finns i G10´an så tycker jag att de borde ha löst problemet.

Jag lyssnade över axeln här om veckan på en försäljare som svarade på frågan varför inte kameran tar kortet när knappen trycks ned, han rekommenderade kunden att ställa in flerbildsmatning och trycka ned knappen en liten stund innan kortet skulle tas för att inte ögonblicket skulle missas! Så var det aldrig på filmtiden...
//Chasid
Jag är fortfarande utan uppdrag så jag tittar nog in på Puck imorgon. Men Bronican har inte kommit så du får känna på den en annan gång =)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg