Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 216 / Vad hände i helgen...jovisst ja..

 

Så här va det nog....
började med att hänga bilder bilder på en utställning i fredags fm mitt bland fikande människor, (och måste dit och justerara litet i veckan), se'n är det en annan liten utställning Pg i sta'n, började fixa bilder till utställningen på fredag em, å så va de hobbymässa på lördagen ute i Freskati, med en del RC heli och även en riktig Heli på gräsytan utanför där vi snackade med den "riktige piloten" å han visade spakar å så'nt och när vi se'n kom hem på kvällen och skulle ta det litet lugnt med en matbit med litet ost och vin så upptäckte vi att ett rör till expansionskärlet till värmepannan gått sönder och det runnit ut en 20-30 liter rostvatten i källaren på golv och mattor så det va bara ner å torka, hänga ut mattor och se'n att ringa till vår rörmokare sen't på lördagskvällen och få råd om vi kunde köra pannan, se'n bära in ved, sätta på vedspisen och på morgonen hämta rörmokaren så han fick se problemet live och se vad som kunde göras via en okulärbesikting. Vidare på söndagsförmiddagen så ringer han den lokala rörfirman där ägaren lägger tre mässingskopplingar i en brevlåda som vi kunde hämta om en kvart. Så jag hämtade kopplingar, sågar av det gamla järnröret, som nog va 68 år, huset är byggt 1940, och röret hade en försvagning där det hade börjat läcka, vi kollade resten av järnröret, de va helt Ok, se'n kapa till ett kopparrör, dra fast med hjälp av mässingskopplingarna, fylla expansionskärlet, lufta elementen i huset, starta upp pelletspannan, kolla att det rinner ut några droppar från expansionskärlet när pannvattnet blir varmt, se'n städa i källaren efter jobbet, våttorka, dammsuga å se'n ut på tomten med vattenslang och såpa för att rengöra mattorna innan mörkret faller....

Annars rätt lugnt i helgen! :)

 

/Bengan

Ps.
Här e en grej som nog inte så många har sett! :)
En Jenaflex!
En liten kompakt SLR!
Å gluggen e den utmärkta Zeiss DDR konstruktionen Flektogon 1:4/20 mm!
Flektogonen kan jag även köra på min Contax RTS II.

Inlagt 2008-11-03 11:41 | Läst 4643 ggr. | Permalink
Jenaflex. Har jag aldrig hört talas om, eller sett förut! Men ser den inte lite ut som en annan systemkamera från 70/80-talet, en Praktica eller nåt?
Svar från Benganbus 2008-11-03 12:21
Kunskap e makt! ;)
Berättar inte sanningen riktigt än! :)
B)
Jenaflex, det låter som den engelska exportversionen av Praktica! Om jag inte missminner mig så läste jag om den i en engelsk fototidning i slutet av 80-talet!

Det här med rör i gamla hus kan vara ett gissel, bor själv i ett hus från 1944 och de flesta gamla rören är bytta då de hade en tendens att rosta sönder och orsaka läckage, som tur var upptäckte jag de flesta läckagen i tid.
//Chasid
Svar från Benganbus 2008-11-03 12:51
Stämmer bra om Jenaflex!! :)
Jo, man får börja vare litet uppmärksam efter en 60 till 70 år i dom här gamla husen...
Undra när uppmärksamheten måste skärpas i de moderna husen!? ;)
B)
Det gäller att vara uppmärksamm från första början när man flyttar in i en ny kåk, det byggfuskas som aldrig tidigare och det är inte byggarnas fel utan att de måste hålla tidsplanen till vilket pris som helst...

Kåkar från 30-, 40- och 50-talet är bland det bästa man kan köpa begagnat har jag fått mig berättat av de som kan det här med hus! Vattentrör och elkablar går alltid att byta men det är värre med mögel- och fuktskador som är vanligt med nya kåkar.

//Chasid
Ps: Flektogonet är ett riktigt bra objektiv, jag måste medge att jag är lite avundsjuk :)
Vi har tydligen båda haft en weekend fylld av arbete...

/Bernt



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg