Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6783 // Fotokungen, skärpa och den digitala M Leican!

Minnesbilder dyker vad gäller Fotokungen, den butik i Stockholm som tyvärr nu lägger ner! Och det va på Fotokungen som jag för ett antal år sedan köpte en X-E1 för att kunna använda mina leicaobjektiv digitalt! En anledning va det bra priset, den andra anledningen va att kameran  fungerade mycket bra för att använda leicaobjektiv! Fuji hade en lång lista på vilka objektiv som fungerade för Fuji förstod tidigt att det va intressant att kunna använda äldre leicaobjektiv utan att behöva köpa en digital M Leica! Och det va inte bara leicaobjektiv som kunde användas utan även Zeiss! Se bilden! Nu va sensorn inte fullformat på X-E1 så det blev ungefär som att fotografera med Leica M8, fast det blev mycket bättre skärpemässigt!  :)

Fujis egen adapter var kopplad till kameran och kunde korrigera eventuella linsfel! Men i vissa fall så va det helt onödig att korrigera något! Se bilden igen! :) Så sammanfattningsvis, så skapade Fuji inte bara en utmärkt liten kompaktkamera, utan Fuji förstod även att marknadföra en kamera som ett digitalt M Leicaalternativ i en lägre prisklass! :)

/Bengan

Ps. Varför jag nämner Zeissobjektiv, så beror det som sagt på skärpan! Zeiss gjorde den här Biogon ZM 35 mm för fullformat och vad gäller skärpa så slog den i vissa fall Leicas egna objektiv i samma brännvidd, utom i de allra yttersta hörnen på bilden! Och då fattar ni resten va! :)

Inlagt 2024-10-15 07:55 | Läst 473 ggr. | Permalink
Biogonen är en underbar manick.
Jo, det vet jag väl! Jag har själv inte bara Zeiss Biogonen 35 mm f/2.0, utan också Zeiss Biogon 28 mm f/2.8 som heller inte går av för hackor…
/B
Svar från Benganbus 2024-10-15 18:10
Härligt! Då är det fler som upptäckt skärpan på Zeissobjektiven! :)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg