Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6772 // Förfäras ej du lilla hop! Den lilla hopen analoga fotografer alltså! ;)

Allt väl i timmerkojan, DN har kommit, kaffet va gott, och sömnen har varit hyffsat bra i natt! Revbensskadan verkar hålla på att läka, så kan jag bara tolka det! Och har lovat att inte palla äpplen mer i år! Vad annat så blev det ingen överlämning av färgfilm för framkallning i veckan, så jag får vänta en vecka till! Jag tröstade mig med Fuji X-E1 i går kväll! Vilken fantastisk teknik, bilder på direkten! ;)

Och har även fått några råd!
"Man kan tolka det som Kognitiv dissonans, vilket innebär att människor upplever obehag när de konfronteras med information eller beteenden som strider mot deras egna övertygelser eller vanor! Dina vänner som föredrar digital fotografering kan känna en viss dissonans när de ser dig använda analog teknik, vilket kan leda till att de försöker övertyga dig att byta till digitalt för att minska sitt eget obehag! ;)

Och detta fenomen är inte unikt för fotografering, för enligt teorin om social identitet tenderar människor att definiera sig själva och sin grupp i kontrast till andra grupper! När det finns en tydlig avvikare eller en annan grupp med avvikande beteenden, kan detta hjälpa gruppmedlemmarna att tydligare definiera vad som är “vi” och vad som är “de”! För det kan stärka den interna sammanhållningen och känslan av intressegemenskap!"

Men nu e det här bara en teori, men det låter ändå rimlig! :) ;)

/Bengan

Ps. Och glöm inte att titta på bilden! Jag tycker det är en gatufotobild, och analog faktiskt ;) även om den inte är tagen på gatan! :)

Inlagt 2024-10-05 07:54 | Läst 487 ggr. | Permalink
Rolig situationsbild/gatufotobild, Bengan!
Jag finner att identitetsfrågan intressant och att identifikationen med den tekniska aspekten av fotograferande har högt förklaringsvärde. Å vem vill känna kognitiv dissonans? 😊



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

Lägg till

Tidigare blogginlägg