Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6720 // Det enorma överflödet av bilder! (Susan Sontag) Och Supermånen!

Ni ser månen va!

Susan Sontag reflekterar över det enorma antalet bilder vi konsumerar dagligen och hur det påverkar vår förmåga att se och förstå olika typer av bilder! Det är nog en intressant och viktig reflektion! Men vi som är mitt inne i det här massflödet, vi gör ofta inte samma reflektion, om nu någon inte påpekar det! Och det kan såklart  vara litet känsligt! ;) Det är ofta det som är det svåra, att se sig själv i ett som vi själva tycker, i ett "normalt" sammanhang!
Eller så tycker vi det här ständiga och enorma bildflödet är högst normalt, och absolut inga problem! :)

Vad annat i livet, så va vi ute på en riktigt pinkrunda i går kväll, då Sessan övernattar hos oss, (Matte och Husse är på ett arbetsmöte) Och när vi gick runt i Gnesta så blev vi påminda om att det skulle vara en Supermåne! En slags illusion alltså! Och då Supermånen marknadsförts bra, via sociala media, så skall alla ta en bild på Supermånen såklart!  Även jag! Se bilden här ovan!
Ok jag vet, fel exponering, fel brännvidd och en del annat fel! Och jag var inte så intresserade av ämnet, och det måste man vara, och inte bara slentrianfota om det skall bli något!
Vad gäller avdelning onödigt massfotande alltså! ;) 

/Bengan

Inlagt 2024-08-20 08:04 | Läst 355 ggr. | Permalink
Hej Bengan.
Jag gillar alltid kvälls-/nattbilder, som jag inte får ta många av själv. Ditt fotografi ger en underbar känsla med härligt ljus.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Benganbus 2024-08-20 17:29
Tack för det Erik!
Vi går pinkrundor både med och utan hund! :)
Det har blivit en bra vana innan läggdags!
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg