Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6673 // "Mitt sommarlov"

Kaffe i Berlin

Ibland känns det som man inte kommer någonstans! ;) Tänker på bloggandet som ibland känns som den uppsats man skrev på frökens begäran vid höstterminens början, "Nu skall alla skriva en uppsats om vad ni gjort i sommar!" Visst blir det väl en litet skillnad mellan då och nu, men i stort, vad är skillnaden? Kanske mer prylar och en längre ressträcka för att imponera! ;)

Men å andra sidan bloggen kanske utvecklas med mig själv, och har jag inte utvecklats, så gör nog inte sommaruppsatsen det sextio år senare heller!  ;)

Ok, nu e vi i Hälsingland i alla fall och skall i veckan kolla in i fotobutiken i Ljusdal! Även titta på några Kyrkbåtar, som e långväga släktingar till Nydam-båten! Läste på litet om Forsa-ringen, som är hundra år yngre än Rökstenen! (Glömde boken om Rökstenen hemma) Och har inte tagit några bilder i dag med Harry Zöllners lilla objektiv, Biometar 35 mm! Men i morgon kanske!
Och så e det några fina konserter i kyrkor runt om i trakten! Och fotboll på Tv!
Carpe Diem hur som helst liksom! För vad e alternativet? :)

/Bengan

Inlagt 2024-06-30 12:29 | Läst 575 ggr. | Permalink
Hej Bengt.
Det är klart att du ska titta på kyrkbåtar. Som du säkert minns har vi en här i Roskilde, som Vikingaskeppsmuseet har fått i present från Sverige - den heter "Brudpiga". Nydambåten är det en av de som hittades i Nydammossen nere vid Sønderborg i DK och som är utställd på Gottorp slott i Schleswig?
Njuta.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Benganbus 2024-06-30 15:20
Hej Erik, som jag sagt tidigare, du bor på en mycket och spännande plats! Mvh Bengan
Det var Formel 1-race på Red Bulls hemmabana idag också men Max Verstappen vann inte. Han fick punktering i slutet. Det är kul när någon annan vinner.
Instantclassic 2024-07-01 10:27
...ett rafflande race. Lando Norris och Max Verstappen lyckades tillsammans skapa fyra (4) punkteringar! Att undvika andraplatsen för segern kan innebära att båda kommer sist... och Russel får fira med champagne ;)
I torsdags var det vernissage på Ljudalsbygdens Museums utställning om världens äldsta familjeföretag i fotobranschen. Rehnströms foto. Som grädde på moset finns där också en utställning med lokaltillverkade cyklar.
Det finns mycket sevärt på museet nu.
Är du intresserad av en förstoringsapparat, så finns det till salu. https://facebook.com/groups/171923939506240/
Svar från Benganbus 2024-06-30 22:04
I morgon till Ljusdal men inga köp tack! :)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg