Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6672 // Igår en straffrunda på fjället och idag regn! Och om att "låna" bilder på nätet!

I går gick vi en längre runda på fjället, litet av ett straff för den korta rundan i förrgår!  ;) Nåja, att gå i fjällen är ofta annorlunda än att gå på stadsgator! Man behöver lyfta på fötterna mer och det kan gå både uppför och nedför! Så en mil i fjällen kanske kan räknas som en och en halv på platten! :)

.

Slitaget på vissa populära leder i fjällvärlden blir stor, speciellt då alla går på samma ställe! Och har den tunna växtytan trampats igenom så blir det ofta en bäck på våren! Så man måste kanske begränsa vandringar på vissa platser och även ta ut avgifter på populära platser, som man gör tex. i Venedig!  :)

Enligt SMHI så skall det komma regn i dag, så det kommer att bli skönt med en läs och vilodag! Vad gäller läsning, så går det inte längre att få DN hit, det va bättre förr helt klart, utan vi får läsa DN på paddan, å hur spännande är det! ;)  Läste i alla fall att Sv Radio fortfarande skall låta en människa läsa Sjörapporten i P1! I Finland har man AI till det! Och tack SR för att ni bibehåller den mänskliga rösten vid poesi! För Sjörapporten är poesi!  :)
De e för mycket AI just nu! Våra kameror och bildprogram är fulla av AI! 

Vad finns då kvar av riktig fotografi, det e nog det analoga! Det analoga är fotografins poesi!  :)

Vad gäller det analoga så hittar jag en bild på nätet som jag har tagit! Kul och trevligt! Objektivet som sitter på min Contax IIa är det objektivet har jag nu har på min M Leica här i fjällen!

Och efter turen är det skönt att sitta på verandan med litet att dricka och titta på kartan över dagens äventyr!
Och den uppmärksamme ser såklart Biometaren! :)

Och vi börjar nu att avrunda de här dagarna hos Anders i Småbruket Västerbäcken! Vi har bott här i dryga tjugo års tid någon eller några veckor varje sommar!
Och då vi har återkommit, så förstår ni säkert varför!  :)

Just nu har regnet kommit hit! Det strilar på ganska bra! Misstänker även åska snart! Nu tror jag det kom en blixt! 

/Bengan

Ps. Läste i DN att Gnesta kom långt ned på listan vad gäller bra kommuner! Vi pratade om det nyss, och kom fram till några saker som inte e så bra i Gnesta!
Återkommer om det i en kommande blogg! :)

Inlagt 2024-06-28 10:08 | Läst 650 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

Lägg till

Tidigare blogginlägg