Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6653 // Arbetslösa kanske skall ha en samhällsgrundlön? En lön man kan leva på! :)

Jag sitter och morgonpratar med AI, och frågar vad som händer då människor blir arbetslösa pga. införande av AI! Vi lever i ett konsumtionssamhälle där det är viktigt att människor har arbete för att få en lön och att köpa saker! Konsumera alltså! Men utan arbete så klarar man inte det här, att konsumera, och med AI blir sannolikt ännu fler arbetslösa som inte kan konsumera, så vad skall man då göra frågar jag AI!

Jag får flera svar, ett svar är:
"Universell Grundinkomst (UGI): En UGI skulle kunna ge alla medborgare en regelbunden, ovillkorlig summa pengar, oavsett om de arbetar eller inte. Detta skulle kunna ge ekonomisk säkerhet och minska fattigdom, samtidigt som det ger människor friheten att välja arbete som är meningsfullt för dem!"

Men även Politiska och ekonomiska reformer:
"Överväga politiska och ekonomiska reformer som kan omfördela välstånd och möjligheter mer rättvist i samhället. Detta kan innebära att se över skattesystemet, minimilöner och andra ekonomiska politiska åtgärder"

Tja, vad säger man om dessa förslag?

AI skrev också, "AI kan definitivt underlätta många aspekter av våra liv och arbete, men det finns även en risk för att vi kan bli överberoende av tekniken och förlora viktiga färdigheter och kunskaper" 

Ett sätt att försöka undvika kunskapsförlusten i fotografi det är att fotografera med film då och då! ;)

/Bengan

Inlagt 2024-06-06 10:01 | Läst 648 ggr. | Permalink
Då lär vi få hit en massa arbetslösa immigranter!



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg