Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6655 // Genväg till Bokeh i ett Leicaobjektiv!

Jag har nyss fått tillbaka en rulle negativ färgfilm efter framkallning! Levererad vid dörr! Vilken service!  :) En film jag tagit med Leica M6 och med ett Summicron 35 mm, King of Bokeh-objektiv! Det tog litet tid att få tillbaka filmen från framkallning då labbet hade påbörjat sin semester! Senare i dag skall jag titta närmare på rullen och se om det finns några bilder som är värda att skanna! Och efter skanning måste jag nog korrigera litet i PS då filmen verkar litet blek för den var utgången redan 2006! Det blir som ett litet fotoävertyr i en numera väl tillrättalagd fotovärld! ;)

Och ni som inte gillar för mycket äventyr med Leica, här finns nära hjälp!

/Bengan

Ps. Kom att tänka på det här med genvägar, det borde finnas ett program som man kan lägga in Bokeh med! Så i stället för att fota med ett speciellt objektiv som ger Bokeh så borde man kunna lägga in Bokeh i vilken bild som helst och så kan man säga att bilden är tagen med tex. ett King of Bokeh!  Leica Summicron 35 mm version IV alltså!  :)
Ställde en fråga om det här, ni vet säkert till vem!  :)

"Självklart, du kan använda ett program för att lägga till en speciell Bokeh-effekt från en bild till en annan. Det finns flera program som kan hjälpa till med det, här är några."  (Och så fick jag länktips till flera program)

Inlagt 2024-06-08 08:45 | Läst 665 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

Lägg till

Tidigare blogginlägg