Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6621 // En bra början på dagen! Först DN och fika! Och ett filmtips om filmaren Bo Bjelfvenstam!

En bra start på dagen är en kopp kaffe och en smörgås! Eller två smörgåsar! Och DN!  Gärna tidigt på morgonen, runt halv sju-tiden! Och till tystnad! Ingen radio, ingen tv, bara läsning till morgonfikat! För mig känns det här som en bra start på dagen!

Och i går litet arbete, jag satte ihop en IKEA-garderob och kände att det går inte lika snabbt numera! Jag menar, jag går ned på knä, skruvar litet, ställer mig upp igen, lyfter och vänder på grejerna och går ned på knä igen! Det här gick fortare förr! Men jag har köpt en ny litet skruvdragare, vilka grejer det finns numera! :)

Vad gäller fotografin, så framkallade jag igår, två rullar HP5+ och nu gäller det att hitta några bilder som är värda att skannas! Och ärligt talat, vid litet eftertanke alltså, varför fota när jag har mängder av redan tagna bilder som bara ligger och väntar? Bra fråga! Men jag tycker mitt nuvarande avspända fotande är kul! Och jag behöver inte leverera något! Kravlös fotande och långsamt fotande! Det blir även "med kameran som sällskap"! Men gärna en intressant kamera, och gärna med historia! Min Leica M6 är nog i historieklassen numera, för modellen kom 1984! :)

Och i förrgår litet Tv-tittande, en dokumentär om Bo Bjelvenstam! Väl värd att ses! "100-åringen som tror på framtiden.  Bo Bjelfvenstam ville bli upptäcktsresande som ung, men insåg att allt redan var upptäckt. I stället blev det som filmare han kom ut i världen. Om sina resor och om den svenska televisionens pionjärtid berättar han i den här dokumentärfilmen av Tom Alandh."

https://www.svtplay.se/video/KBM75xk/100-aringen-som-tror-pa-framtiden

Idag verkar det som vårvärmen och litet till är Pg! Äntligen!

/Bengan

Ps. Fortsätter att fota med utgången färgfilm från 2006! Kan inte låta bli! :) Jag kör en ISO 200-film på den här känsligheten för säkerhets skull!

Inlagt 2024-04-28 08:48 | Läst 636 ggr. | Permalink
Helt suveränt bra dokumentär av Tom Alandh och så lever jag upp lite extra när du nämner kravlös fotografering som leks fram skulle jag vilja tillägga, bästa vägen för egen befrielse!



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg