Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6601 // 1960-talet var en säregen tid! Med en bild på en Mytos-kamera! :)

"Kulturellt var 1960-talet en tid av stora förändringar och experiment. Inom teatern såg vi en strävan efter att bryta konventioner och utforska nya uttrycksformer. Exempelvis blev pjäser som “Hair” kända för sina nyskapande framträdanden och sociala kommentarer.

Musiken under 1960-talet var revolutionerande med genrer som rock, psykedelisk musik och soul som kom till framträdande. Band som The Beatles och artister som Bob Dylan förändrade musiklandskapet och blev röster för en generation.

Konsten under 1960-talet präglades av rörelser som popkonst och minimalism. Popkonsten, med konstnärer som Andy Warhol, tog vardagliga föremål och massmedias bilder och gjorde dem till konst. Detta var både en hyllning till och en kritik av den populärkulturella konsumtionen.

Fotografin utvecklades också kraftigt under 1960-talet, med en ökad erkännande som en fin konstform. Fotografer som Diane Arbus och Richard Avedon utforskade nya sätt att porträttera människor och samhället, vilket bidrog till fotografiens utveckling.

Sammanfattningsvis var 1960-talet en tid då gränserna för konstnärligt uttryck utmanades och utvidgades, vilket resulterade i en varaktig påverkan på kulturen."
https://www.theguardian.com/artanddesign/gallery/2019/oct/15/tony-ray-jones-england-60s-swinging-in-pictures


Och Våren verkar ha kommit, så jag byter till sommardäck i dag! :)

/Bengan

Ps. Och ni ser den svarta Mytos-kameran va?  :)

Inlagt 2024-04-09 06:26 | Läst 468 ggr. | Permalink
Sextiotalet var en märklig tid, ”allt var liksom i rörelse” för att låna lite från Leif Nylén. Och att förstå vad som rörde sig i sjuttiotalet. Vår tid har en lite granna förenklad och anpassad historieskrivning.
/Gunnar S
Som Gunnar säger så har vår tid en förenklad och anpassad historieskrivning (det är därför ämnet Historia lätt kan motiveras och behövs). Det gäller för övrigt även i det lilla. Minnet stuva och baxar runt, så att en smakligare stuvning uppstår av det förgångna... :-)

Visst ser jag Mytos-kameran! En svart Nikon SP. Min drömkamera en gång i tiden - en kamera som jag aldrig fick.
En kromad SP är rätt ok den också...



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg