Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6577 // Din unika stil och perspektiv är något som AI inte kan replikera!

"Kom ihåg, AI är bara ett verktyg. Det är hur vi använder det verktyget som avgör dess värde och inverkan. Som fotograf har du en unik förmåga att berätta historier genom dina bilder, och det är något som AI inte kan ersätta. Så visst kan AI kan skapa bilder, men det kan inte ersätta den mänskliga touchen, kreativiteten och visionen som en fotograf tillför. Din unika stil och perspektiv är något som AI inte kan replikera."

Så gör din grej, och titta inte så mycket på vad andra gör, eller inte gör, det är nog en bra sammanfattning!

För örigt så närmar sig dagen då jag får se bilder som jag tagit! Jag lämnade en färgfilm till framkallning i förra veckan och hoppa få den framkallade filmen vid fotofikat nu på torsdag! Och jag vet att det finns snabbare sätt att få fram bilder, men det här är min "unika stil", ett tag till i alla fall! ;)

Och i morse, när jag tittade ut, så såg jag ett tunt snötäcke på marken, så våren är inte riktigt här ännu!
Om det nu är så himla viktigt med våren?
Jag tycker nog det! :)

/Bengan

Inlagt 2024-03-20 07:30 | Läst 401 ggr. | Permalink
Visst är det viktigt med våren - men det är även viktigt med vintern. jag som i ungdomen mycket har besökt tropiska latituder vet att uppskatta våra årstiders växlingar.
Enligt SMHI har vi haft den kallaste vintern på 20 år, tror jag det var.
Det är även min upplevelse. Vi har haft en normal Stockholmsvinter åt det kallare hållet - även efter gammal måttstock.
Ett svårt pedagogiskt problem för vissa... :-)

Du har helt rätt om AI. Det är även så att om man har unika kunskaper som AI inte kan slå upp någonstans, så hävdar sig människan på ett absolut sätt.
Svar från Benganbus 2024-03-20 09:24
Framtiden är Vår! :)
/B
syntax 2024-03-20 10:40
Ha, ha - den var bra!
Först: förbaskat fin bild!

Tycker det mesta av dagens "AI contra fotografi"-diskussioner verkar som en upprepning av de målande konstnärernas reaktioner när fotografin uppfanns (eller snarare offentliggjordes): nu var målarkonsten död, o s v. Äsch!..🤤

Antingen kommer det så småningom att visa sig att någon framtida version av AI faktiskt HAR ett "äkta själsliv" (vad nu det är...). Dit är det mycket långt ännu, och mycket tveksamt om det alls händer.

Eller också fortsätter AI (i mer o mer förbättrad form) att förbli ett hjälpmedel att göra illustrationer av människors idéer. Men idéerna fortsätter att komma från människan vid apparaten, inte från apparaten själv. Precis som det blev med fotografin!

Eller hur? 🥸
Svar från Benganbus 2024-03-20 09:22
Tack Per! Håller helt med dig om AI! Men jag tror att det e bra att hålla litet koll på AI, så man vet vad det handlar om, på ett ungefär i alla fall! Så man inte drabbas av panik och bara upprepar, "så'nt där skall man inte hålla på med! Usch och fy!"
Vare sig det gäller AI eller att fota analogt! ;)
Kunskap e viktigt, men även att tro på sig själv och sin egen grej och sitt eget kunnande! Att tro på sig själv är nog en bristvara idag, med all den förvirrande information som finns!
/B
"Så gör din grej, och titta inte så mycket på vad andra gör, eller inte gör, det är nog en bra sammanfattning!" - skriver du

det viktigaste av allt
följ din känsla
gör din bild
titta inte på andra

absolut

tack
/inger
elgenper 2024-03-20 16:06
Utmärkt sammanfattning av vad AI absolut inte kan! AI gör ju aldrig "sin grej", utan bygger helt på att "titta på vad andra gör"...

Och, AI har ju ingen egen känsla att följa.



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg