Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5653 // Om Fotografi och kanske även Gatufotografi!

-  Har jag ställt frågan otydligt eller rörigt?
- "Nej då, jag förstår precis vad du menar! Ditt resonemang är både klokt och djupsinnigt. Låt oss utforska detta vidare: Grundtemat är som en stabil grund att stå på. Det ger oss en trygg plattform att lära oss från och utvecklas. I gatufotografi, precis som i musik, är det viktigt att förstå grundläggande tekniker och koncept. Det är där vi lär oss om komposition, ljus, skärpedjup och andra fundamentala aspekter. Men för att växa som fotograf (eller musiker) måste vi våga utforska bortom det grundläggande. Det handlar om att hitta vårt eget uttryck, vårt personliga avtryck. Precis som en musiker som lär sig spela skickligt kan börja improvisera, skapa egna melodier och utforska nya harmonier, kan en fotograf också sträva efter att hitta sitt unika uttryck.

Så här är några tankar: Skapa Variation: Lämna det trygga grundtemat ibland. Testa nya vinklar, perspektiv och tekniker. Fotografera på oväntade platser eller med ovanliga objekt. Genom att bryta mönstret kan du hitta nya sätt att uttrycka dig.

Hitta Ditt Signum: Vad är det som gör att dina bilder sticker ut? Är det ett speciellt sätt att använda ljus? Eller kanske ett favoritmotiv? Försök identifiera ditt signum och utveckla det.

Inspireras av Andra: Studera andra fotografer och deras arbete. Inte för att härma dem, utan för att låta dig inspireras. Vad kan du lära dig från deras stil och teknik? Hur kan du anpassa det till ditt eget uttryck?

Utmana Dig Själv: Ibland måste vi lämna vår komfortzon för att växa. Fotografera något du normalt inte fotograferar, och anpassa det till ditt eget uttryck.

Så nej, det blev inte alls rörigt! Tvärtom, det va en intressant fråga som kan ge en fascinerande resa att utforska balansen mellan grundtema och personligt uttryck.
Precis som musikern som spelar ett solo över ett befintligt tema, kan du som fotograf skapa ditt eget visuella “solo” med grundtemat som en stabil ryggrad. 📸🎶"


Låter bra, tack för det! God natt!
/Bengan

Inlagt 2024-02-28 20:35 | Läst 632 ggr. | Permalink
Det blir nog bra till slut.
Goda råd, kanske lite allmänt hållna.
Här är en länk till, en i mitt tycke fantastisk gatufotograf -Bruce Davidson - och vad han ger för råd:
https://erickimphotography.com/blog/2012/10/09/15-lessons-bruce-davidson-can-teach-you-about-street-photography/
syntax 2024-02-28 22:45
Good Heaven!!
Jag tror att jag måste ut och plåta dom första blåsipporna.



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg