Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6550 // Cykeläventyr i Skåne! Med M Leica och dia!

Racercykel på Gamla banvallen! Cykeln är köpt i Vårgårda såklart! :)

Jag har börjat plocka fram en del diabilder som jag tagit under åren, och skannar några av bilderna! Jag slänger en hel del bilder också! Och som jag sagt tidigare, sån't här går inte fort! Varje bild har en historia! Företaget jag arbetade på hade några semesterhus nere i Falsterbo som personalen fick hyra! Vi va där mest på vår och höst! Och hade cyklarna med oss! Vi hade en Nissan Micra där vi lade cyklarna i baksätet på färden ned till Skåne! Tänk vad man kunde förr! Packa menar jag!
Vi hade Näset som bas och gjorde cykelturer upp mot Landsvägen och över! Här är vi på väg på den gamla banvallen upp mot Höllviken! Jag hade kameran, M Leican hängande runt halsen, då va det lätt att fota när vi cyklade! Det fanns ett fik uppe i Höllviken, ett hembageri, som tyvärr ofta orsakade ett för tidigt stopp! Ibland tog vi cyklarna i bilen för att komma litet längre, som till Hammars backar och Kåseberga, och cyklade sedan längs kustvägen en bit!
Och hade det varit blåsigt väder nere vid Falsterbo, så kunde vi hitta bärnsten! Nåja inte vi, utan det va min fru som hittade bärnsten!

.

Här väntar en hänglidare på bättre väder vid Hammars backar! (Intressant för jag har själv flugit) Och här är det perfekt teräng för att hangflyga!

Företaget jag arbetade på hade även stugor i Åre, men det är en annan historia! :)

/Bengan

Ps. Som sagt M Leica med Kodachrome!

Inlagt 2024-02-27 17:51 | Läst 518 ggr. | Permalink
Försök läsa texten på ryggsäcken... Fast du kanske använde en Aciel M med Emorhcadok? ;) ;) ;)
Svar från Benganbus 2024-02-27 18:44
Det står Skidgymnasieskolan Järpen! Såg inte att jag skannat spegelvänt! :)
Hur som helst, tack för korrekturläsning! :)
/B



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg