Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6546 // Nörderi, Kiev-kameran och Leicaobjektiv! Och så fotofika på Tårtan nu på onsdag!

Jag håller på att sortera i mitt bildarkiv och det blir ungefär som att städa på vinden! Ni känner nog igen det! Man fastnar hela tiden i intressanta saker! Här en bild från ett fotofika i Järna för några år sedan! Bengt-Åke lyssnar på slutaren i en Contax-kamera! Och det va sommar, lagom värme, trevligt sällskap och bra kaffe med hembakta bullar! Vad mer kan man begära! :) Vad gäller Contax-slutaren, och att beskriva den, det skulle kräva en egen blogg, så det tar jag en annan gång! Och intresset  för Contax-kameran ledde till mitt intresse för Kievkameran! Eller om det va tvärtom? Bilden här på Bengt-Åke är tagen med ett Zeissobjektiv från sen't 1940-tal, Harry Zöllners lilla Biometar på en M Leica! Och film är HP5+

Jag nämner inte namnet på den som "lurade" in mig på det här med Zeiss och Kiev!  ;) Men det är ett mycket intressant ämne som även innefattar en hel del världshistoria! Och de tidiga objektiven för Kievkameran är Zeissobjektiv! Objektiv som man även kan återanvända på en Leica! Återanvända är ett bra ord som ligger i tiden! ;) Objektiven kan även användas på en digital M Leica om man så vill!

.

Här är det ofta återanvända objektivet, den lilla Zöllner-Biometaren!  :)

/Bengan

Ps.  Vad gäller fotofika i närtid, Tårtan nu på onsdag! Gata Horns 32 i Stockholm! :)
Och om allt funkar så blir det även fotofika i Norköping nu på torsdag! På Arbetets Museum!  :)

Inlagt 2024-02-25 07:29 | Läst 435 ggr. | Permalink
Kan det vara en blogg bakåt i närtid som har inspirerat dig att fingra lite på dina Contax/Kiev... :-)
Svar från Benganbus 2024-02-25 10:09
Stämmer bra Peter, och inspirationen ligger vilande alldeles under ytan hela tiden! Så tack för insläpp i en mycket intressant och facinerade värld!
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg