Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6538 // Saul Leiter Midjourney style och den långa filmkartongen!

Nu förstår jag varför kartongen för Superiafilmen va extra lång! Filmen låg förpackad i en aluminiumförpackning, som krävde litet mer utrymme än vanliga filmkasetter! Leican är nu laddad, jag tog en kamera med exponeringsmätare, och ställde ISO på 100! Så nu får vi se vad det här blir! :)
Allt är inte förutbestämt liksom! ;)

Vad gäller Saul Leiter och försöka fota som han gör, så finns det andra sätt än att fota!
Här finns verktyg! https://midlibrary.io/styles/saul-leiter


/Bengan

Inlagt 2024-02-20 19:26 | Läst 359 ggr. | Permalink
Aluminiumförpackning inte fel för överårig film!

Länken ledde till Uncanny Valley. Det där ruskiga stället som påminner så pass nära om verkligheten att man blir svårt oroad av att något inte stämmer där!

(Leiter har jar inte kollat på förut och blev berörd av hans bilder. Dom är inte yta eller maner utan kärleksfullt iakttagande.)
Slöseri med förpackningsmaterial. Men det var andra tider då. Greta var nog inte gammal t ex.
Så att fota som nån gör så ska man inte fota? För inte är AI-genererade bilder fotografi? Jag förstår ärligt talat inte ditt intresse för AI-genererade bilder. Så småningom kommer de bli så bra att det inte går att skilja dem från riktiga fotografier. Ofrånkomlig utveckling. Under tiden, låt oss fokusera på verklig fotografi istället. Så ser jag det. Har aldrig promptat fram en bild som ska se ut som ett fotografi och känner heller inget behov av att göra det. Noll intresse för vad som skapas på det sättet. Jag älskar fotografi men inte AI-bilder.
Svar från Benganbus 2024-02-20 22:12
Fredrik, jag är intresserad av analog fotografering, trodde det märktes! :) Det här e bara upplysningsverksamhet! ;) Vad som finns och pågår i stora vida fotovärlden! Vare sig vi vill det eller inte!
Roger and Out! ;)
B)
Frekeman 2024-02-20 23:57
Att du är intresserad av analogt foto är ingen nyhet men jag tror också att det omfattar fotografi i allmänhet? Jag menar att det som generativ AI ägnar sig åt inte "pågår i stora vida fotovärlden" alls – det är nåt annat som inte har med fotografi att göra.

Jag är inte emot AI som företeelse alls – exempelvis så tjänar jag mitt uppehälle på konversationsbaserad AI sedan ett halvår tillbaka. Men, AI-skapade foton är en sak som jag kommer att sky som pesten så länge jag lever. Och personligen vill jag inte ha nån mer upplysning om vad som händer på området – det känns som jag vet tillräckligt.

Givetvis så är inte jag den som bestämmer vad andra ska skriva om men att ha funderingar om det tillåter jag mig ha. :-)
Svar från Benganbus 2024-02-21 10:17
Du väljer vad du vill läsa, inget konstigt med det! :)
Det här med konversationsbaserad AI, vad är det för något?
/B
Frekeman 2024-02-21 11:54
Så är det förstås.

Det handlar om chatbotar, virtuella assistenter eller agenter – kärt barn har många namn. En riktigt bra chatbot som faktiskt kan hjälpa kunder på allvar så att de slipper sitta i telefon för att vänta på en människa.
Svar från Benganbus 2024-02-21 16:04
Så det du arbetar med tangerar ämnet?
/B
Frekeman 2024-02-21 17:07
Ja, det finns inslag av generativ AI. Men det gäller text då och inga ”fotografier”! Annars så hade jag varit tvungen att säga upp mig! 😄



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg