Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 5677 // Hur är det nu med Leica M4?

"Ja, det stämmer. Leica M4 var den sista M Leican som var övervägande handbyggd. Den började tillverkas i november 1966 som direkt efterträdare till M3 och M2. Leica M4 anses vara den bästa M-kameran och en del av “superklasse” som inkluderar Leica M3, Leica M2 och Leica M4. Dessa kameror var handbyggda, vilket ger dem en speciell känsla och robusthet."

Och Copilot GPT-4 lägger för säkerhets skull till: "Men det är viktigt att notera att detta inte har någon betydelse för fotograferingen."

/Bengan

Inlagt 2024-02-23 06:19 | Läst 452 ggr. | Permalink
Leica M4 är en mycket trevlig kamera. Jag har en nyservad M4-2 liggande i garderoben, kanske skulle montera en film i den och ge mig ut i vardagen.
"Men det är viktigt att notera att detta inte har någon betydelse för fotograferingen."

Skulle vilja lägga till att det inte har så stor betydelse för filmkvaliteten heller. På M4:ans tid var objektivet och filmen helt avgörande för bildkvaliteten.

I digitalkamerans tidevarv ingår ju själva kameran i bildkvaliteten, d.v.s. sensorn har tagit över filmens funktion men objektivet är ju fortfarande lika viktig för bildkvaliteten.

Att sedan själva handhavandet av kameran kan ha betydelse är ju helt klart. Det är ju en mätsökarkamera. Spegelreflexer har andra fördelar och numera finns ju optiska sökare till digitalkameror.

/Tomas



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg