Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6478 // Den nya analoga fotografin är här! Är den verkligen ny?

Bilden har inte det minsta med innehållet i bloggen att göra! ;)

Men ställde frågan till Bing Chat GPT-4, om den nymornade analoga fotografin! "Har en ny sorts analogt fotograferande uppstått numra? Som är skild från den tidigare analoga fotografin?"

Svar från Chat GTB:
Ja, det är mycket möjligt. Det har faktiskt varit en ökande trend med analog fotografering de sista åren. Här är några anledningar till varför detta kan vara fallet:

* Autenticitet: Analog fotografering anses av många ha en viss äkthet som digital fotografering inte kan uppnå. Detta kan bero på den unika kvaliteten och känslan av analoga bilder.

* Begränsningar: Analog fotografering har vissa begränsningar jämfört med digital fotografering, som antalet bilder som kan tas med en filmrulle. Dessa begränsningar kan faktiskt ses som en fördel, eftersom de tvingar fotografen att vara mer medveten och eftertänksam när de tar bilder.

* Fysikalitet: Processen att ta analoga bilder, från att ladda filmen till att framkalla bilderna, är mycket mer fysisk jämfört med digital fotografering. Detta kan vara tilltalande för de som uppskattar det hantverk som är involverat.

* Motreaktion: Återkomsten av analog fotografering kan ses som en motreaktion mot den digitala eran. I en tid då allt är snabbt och omedelbart, kan det finnas en längtan efter att sakta ner och återgå till det grundläggande.

* Unikhet: Varje analog bild är mera unik, eftersom den inte kan dupliceras lika lätt som en digital.

Ok, om det nu är så här, hur skall jag då göra? Jag som aldrig riktigt lämnat den tidigare analoga fotografin, kan jag hoppa på det här nya analoga tåget?
Måste försöka fundera mer på vad Chat egentligen påstår om det nya analoga, och själv försöka analysera det nya! Och om jag kan vara med! Eller så får jag tuffa på i den gamla analoga ett tag till!

Inga lätta grejer att fundera på! Men det e bra att fundera, även om det blir fel, som Hypatia sa en gång!

Hur som helst, i dag är det Nyårsafton!
Så gott Nytt År! :)

/Bengan

Inlagt 2023-12-31 08:42 | Läst 1009 ggr. | Permalink
Gott Nytt År!
Hälsningar Halina
Hej Bengt,
Plåta mera och ett Gott Nytt År!
Bob och Ninni
Begränsningar: Härom dagen gjorde jag fyra exponeringar med min Rolleiflex. En känsla av nästan skamlös slösaktighet.
Unikhet: Antingen är bilden unik eller inte. Nåt glidande mellanläge finns väl inte? Men det vet nog inte Chat GPT-4.
Gott nytt år!
Gunnar S
Fin bild på den ultramoderna spårvagnen typ Mustang med sin inbyggda förarhytt! Där satt föraren bakom en stor ratt som styrde effektuttaget. Den här mannen uppskattade uppenbarligen att få komma ut och få på sig lite ljus och i sig lite uteluft. Snyggt fångat!

Gott Nytt År!

/Måns
Jag kan inte helt släppa tanken att dina bloggar kan ha bidragit till ChatGPT:s kunskapsbas. Tycker mig ha hört det förr någonstans, liksom. :-)

God fortsättning!
Svar från Benganbus 2024-01-23 07:28
Ett sent Tack det samma Olle! :)
/B



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?


Lägg till

Tidigare blogginlägg