Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6480 // Dokumentärfotografin och AI

"Ja, det är möjligt att även dokumentärfotografer kommer att använda AI i framtiden. Men det är viktigt att komma ihåg att användningen av AI inte nödvändigtvis ändrar bildens dokumentära natur. En dokumentärbild är en bild som avbildar verkligheten och används för att dokumentera en händelse, plats, person eller situation. Även om en bild har redigerats med AI, kan den fortfarande betraktas som en dokumentärbild så länge den representerar verkligheten på ett ärligt och opartiskt sätt.

Om fotografens upplevelse av verkligheten återspeglas i bilden, och bilden är tagen med avsikt att dokumentera en händelse, plats, person eller situation, då kan den betraktas som en dokumentärbild.

Men det är viktigt att komma ihåg att det finns en balans. Även om en bild kan återspegla en fotografens personliga upplevelse, bör den fortfarande sträva efter att presentera en objektiv och ärlig representation av verkligheten. 

I slutändan, alltså, är det upp till varje fotograf att avgöra hur mycket redigering som är lämplig för deras bilder, och det är upp till varje betraktare att avgöra om de anser att en bild representerar verkligheten på ett ärligt sätt. Det är en komplex fråga som inte har något enkelt svar, men det är en viktig diskussion att ha när vi navigerar i den nya eran av AI i fotografi."

Svar från AI  (Bing Chat GPT-4)

Jovisst är frågan komplex, helt klart! ;)

/Bengan

Inlagt 2024-01-02 07:16 | Läst 472 ggr. | Permalink
Som vissa delar av könsdebatten då: "Om jag upplever mig som en gräsklippare, så är jag en gräsklippare..."
Vad jag menar är att det är inte bara svårt, det är omöjligt att lägga personliga subjektiva upplevelser till grund för allmänna definitioner.
Men AI är onekligen rätt bra på rundsnack... :-)
Jag fick dagens första garv i alla fall.
Svar från Benganbus 2024-01-02 14:15
Jovisst är den här typen av AI litet mesig, med en del svammel, den skall ju passa alla och inte stöta sig med någon! :)
/B
Ack du sköna nya värld….
Suck.

God fortsättning/per-erik



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg