Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6468 // Vi måste gå! Och så God Jul till er alla! :)

Storulvån i Jämtland! För en tio år sedan? Kallsnö! Fast det är nog i april! M Leica, 35 mm och Kodachrome!

Varför det? Att gå alltså? "Annars blir vi bara trögtänkta soffpotatisar" påstår en mycket nära närstående! Nåja, vi kan väl ta bilen just nu i alla fall, för det snöar och är nollgradigt försökte jag! Och då gå i morgon i stället, om det slutat blötsnöa! Om vi tar bilen så kan vi gå till Gymmet i mellandagarna om vi behöver röra på oss!

.


Trillevallen i Jämtland! Sen eftermiddag på nedfärd från Ripkallhöjden! M Leica, 35 mm och Kodachrome!

Nu blev det i alla fall som det blev i Gnesta, att vi gick i "snöyran" och passade då på att prata om vilka hårdingar vi va förr, vi cyklade i Italien och Danmark, även i regn! ;) Åkte Telemark på kalfjället på de flesta fören, även i minusgrader! ;) Och vi fjällvandrade utan mobiltelefon! Jag fjällvandrade även ensam några gånger! Inga problem, man ringde bara någon vwcka innan man stack och sa till nå'n, jag är tillbaka om fjorton dagar, så du vet! ;)

Men det va aningen bökigt att fota i går i Gnesta! Tänkte ta några konstnärliga bilder i snögloppet vid stationen! Och önskade såklart att ett tåg skull åka förbi och göra litet snörök! Vilken bild det kunde ha blivit! Men icke! Och inget motljusskydd hade jag heller som snöskydd, dålig planering! Och en analog kamera kräver ofta några inställningar innan man kan fota! För Sunny 16 och hyperfokal fungerade inte i går kväll! Men jag tog i alla fall några bilder! (Jag stod med ryggen mot snögloppet) Resultatet kommer efter framkallningen av filmen! :)

Men det va faktiskt en skön promenad! Jag erkände det till den nära närstående redan under promenaden! :)

Och i morgon Julafton! Och med en önskan om en God Jul till er alla! :)

/Bengan

Ps. Idag en ny promand, ganska oplogat på gångbanorna! Så det blev en del att pulsa, men bra för hjärtat!

Inlagt 2023-12-23 09:16 | Läst 446 ggr. | Permalink
Tack det samma här från Finland.

Tommy S.
Tack, detsamma Bengt!



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg