Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6467 // Det är väl det som fotografin är till för, för att titta på bilder och minnas! :)

En fin dag i Barsta! (Barsta ligger uppe vid Höga kusten)/!

.

Å en bra fikaplats på Höga kusten! Det va bara vi som va där! Förutom några doppingar!

.

På hotellrummet! Tror det va på Hotell Gute innan det såldes! Nattmacka med dricka, eller hur man säger! :)

.

Båten i Nulltjärn! Undrar vad båten användes till, Nulltjärn är inte så stort! Någon form av fiske kanske!

.

.

Den högra lilla flickan är över trettio år nu! Tiden går så att säga!

.

Å det här va ju i somras! En dag då Vättern låg helt stilla! Sensommar, utanför turistsäsong! Det va nog bara vi som va turister! :)

.

Vårskidåkning i Tänndalen för inte så många år sedan, tror det va förrförra vintern eller? Sista året med valla i alla fall! Tror jag! För tävlingsåkare använder ju valla! ;) Nåja, att hitta rätt valla, och att kunna valla rätt, det är en utmaning! Det gäller att hålla kvar de få utmaningar som finns kvar, i rimliga gränser såklart! Det stärker ofta självkänslan!  :)

.

Här sitter jag bredvid min mamma, med min morfar och min mammas syster i Strängnäs! Kortet borde då vara dryga sjutiofem år minst!

.

Och här, Visingsö! Vi gick på Kyrkogården och när vi kom nära muren som låg ut mot ett gärde så tittade den här sötnosen upp flera gångar för att se vad vi höll på med!

.

Och Gotland! En sötvattentäckt några meter från havet! Visst längtar vi till våren på Gotland!

.

Här e mera Gotland!

Nog om detta! Och det va en del privata bilder, men inte så privata så dom inte går att visa tycker jag! :) Och läntan till våren är nog den lättlästa innebörden!

Och dag och natt, eller hur man säger, är just nu nästan lika långa, dagarna kan inte bli kortare i alla fall, så framtiden är vår! :)

/Bengan

Inlagt 2023-12-20 09:20 | Läst 537 ggr. | Permalink
Tänk att en så ”simpel” bild som båten i Nulltjärn tilltalar mig väldigt mycket. Jag kan inte säga varför - men det är väl bara så.
Jag håller med. Det är till stor del det som fotografin är till för - åtminstone för mig. När man snackar om privatbilder, är det den delen av fotografin som på sikt får större och större värde - titta och minnasbilder alltså.
Hej Bengt.
Jag instämmer helt.
Under den här tiden ser jag också tillbaka i arkiven och minns.
I din serie her finns det flera bilder som jag minns att jag såg. Bland annat nummer 2 och 4. Jag gillar dock bilden med vattenpumpen bäst.
Med många vänliga julhälsningar från Roskilde.
//ERIK//
Jomenvisst! Alla bilder jag tagit de senaste 20 åren eller mer har varit minnesbilder till mig.
Kör bilderna i den bärbara som bildspel och minns
..?
Väldans vackert med dom fina smultronställena och vilken viktig bild, den gamla alltså! Du ser ut att vara 6-7 år och eftersom vi är födda samma år skulle det betyda 1946-47, fint! Många hälsningar/ Björn
Kul med nostalgibilder!
Den första bilden från Höga kusten gör mig lite förbryllad. Jag trodde alla stränder med stenar i Sverige med kust mot Östersjön var rundslipade av inlandsisen. Tycks inte vara så här. Ser mer ut som det kan göra på stränder vid Medelhavet (där hade man ju ingen inlandsis som bekant).
/Tomas



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg