Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6398 // Att överklaga en parkeringsbot! Lycka till sa någon i vänskapskretsen! ;)

Var sak har sin tid här i livet, idag byte till vinterdäck och sedan köra litet skräp till återvinningen, efter det kanske framkalla film och sedan läsa på litet om hur man överklagar en parkeringsbot!
Och jag har redan läst på nätet att när man skriver sitt överklagande, så skall känslorna inte få styra! Hur himla lätt e det! ;) :)

.

Här stod vi, bilen va framkörd ända till den lilla rundningen i gatstenen. Men väl till vänster så vi inte spärrade ingången!

Nåja, en liten bakgrund alltså! Vi fick en bot när vi lastade ut packningen ur vår bil framför hotellfoajen! Nu e vi på Gotland alltså! Det fanns fyra P-platser utanför hotelldörren, som va upptagna, så vi trodde att om vi packar ur snabbt och sedan kör iväg till parkering så skulle det funka! (Vi hade redan betalat resa och hotell, men hotellet skulle göra accentuering, så tror jag kvinnan sa att det hette)  Vi lämnade fram våra bankkort, och kvinnan i receptionen sa efter kortläsningsförsök, att våra kort hade en spärr! Och under tiden vi stod där, och försökte under stress och en lättare förvirring kolla våra kort via internetbanken, så smög någon fram och satte på en parkeringsbot på vår bil utan att vi såg det! :(

Det e det här jag skall försöka beskriva i vårt överklagande! Utan att lägga in några känslor! ;)

Fast jag skulle nog vilja snacka med den där fegisen som satte boten, hen kunde gått fram till hotelldörren, för den går då upp automatiskt, och det hade rörde sig om en promenad på max. tre till fyra meter, och frågat "är det nå'n av er som äger bilen som står här?"
När nu parkeringsvakten ändå va utanför sin bil för att sätta boten!

Ok, inga känslor va det! Inte så himla lätt i ett så'nt här läge! Ni kanske vet själva va? ;) Så nu en djupandning och fortsättning på att försöka skriva en okänslig formulering till Transportstyrelsen! :)

Så välkommen till Gotland och 800 spänn tack! ;) :)

/Bengan

Ps. Och vi kollade såklart våra kort genom ett besök på banken dagen efter! Oplanerad promenad liksom, men det e bra att promenera så får man se det!
Banken kunde såklart se våra kortrörelser under gårdagen, men såg inget kontaktförsök från hotellet på våra kort!

Inlagt 2023-10-31 07:54 | Läst 945 ggr. | Permalink
Var det skyltat m stoppförbud kanske?
Svar från Benganbus 2023-10-31 08:47
Det här är ingen gata, det e en liten yta framför hotellet!
Det som kan vara intressant i sammanhanget det är att en dag senare så stod en stor skåpbil parkerad på samma plats som vi stod på! Skåpbilen stod i tolv timmar utan problem! :)
/B
"Välkommen till Kalk Hotel!

Kalk Hotel är ett varmt och välkomnande boutiquehotell mitt i världsarvsstaden Visby. Vi erbjuder tjugoen unikt inredda rum; med stilren interiör, sköna sängar och detaljer i gotländsk kalksten. För att inte tala om läget och utsikten över staden, havet och vackra Almedalen. Varmt välkommen till oss!"

Att sen äka på en inte särskilt välförtjänt snyting är inte kul. Jättetråkigt och sänker väl både övernattningsstället och Gotland. (Fast din dröm om en P-nisse eller Lapp-Lisa som hjälper till är nog tyvärr bara en dröm även på Gotland.)
Tråkigt med parkeringsböter. Här finns bra info om vem man ska överklaga till, beroende på om det gäller en parkeringsanmärkning eller en kontrollavgift.
https://polisen.se/lagar-och-regler/boter/parkeringsanmarkning/

//Anders
Om det inte var skyltat är det troligen svårt att driva in böterna!?
Pilen och skylten över som förkunnar att avgift behövs dagtid må-lö och det nästan obefintliga vita strecket visar var man får parkera. Så det är nog kört tyvärr. Men det skadar aldrig att försöka,
HaD/Gunte..
"Lycka till, sade någon i bekantskapskretsen..."

Jo - det har fog för sig. Det är lite uppförsbacke att besegra ett parkeringsbolag i rätten.

Men - det var precis vad jag gjorde i Solna tingsrätt i början av året.
Eftersom parkeringsbolaget inte överklagade, blev domen prejudicerande för de rådande omständigheterna. Kännbart för bolaget, vars arroganta advokat räknade 100% på vinst - och en totalseger för mig.
Måns H 2023-10-31 10:40
@Peter: Bra jobbat, grattis!

I Göteborg hade ett P-bolag av inkompetens eller lömskhet gillrat en fälla som slagit igen på en kollega. Jag blev varnad och var jättejättenoga. Men åkte på samma smäll. Jag fick då markägaren att säga upp avtalet med P-bolaget ifråga. Att hämnas är fult, men hämnden kändes ändå ljuv.
syntax 2023-10-31 11:20
Oj!! Det var inte illa Måns. Jag förstår att det kändes ljuvt.

För min del hade jag bestridit boten skriftligt samma dag den utfärdades, och gjort klart att jag välkomnade en rättslig prövning, och att min avsikt härvidlag var att försöka komma fram till prejudikat. Att jag sedan sopade mattan med dem i rätten, var ju även det ganska ljuvt... :-)
Jag råkade också få en p-bot och då stod det på lappen att det skulle finnas bildbevis. Så jag bad vänligt att få se bilden eftersom jag inte förstod varför jag fått böter. Då avskrev de ärendet.
ylva_h 2023-10-31 16:46
Senare insåg jag att det faktiskt var de som hade rätt, men det är en annan historia. Nåt bildbevis fanns i alla fall inte. 😀
Det går att vinna. Fick för många år sen en p-bot i utkanten av Finspång, i närheten av en liten badsjö. Man fick parkera på vägen men jag körde upp i vildgräset bredvid för att det skulle vara lättare att se barnen som gick över vägen ner till sjön. Det visade sig att kommunen infört en regel att all grönmark inom kommunens gränser räknas som park (även om det inte var anlagd park). Jag skrev till polismyndigheten och protesterade och att jag skulle fortsätta ge dom styvt arbete med att ta hand om fortsatta skrivelser från mig om det inte gick denna gång. Det dröjde inte så länge innan positivt svar kom - den nya regeln visade sig inte vara i kraft, kommunfullmäktigebeslut fanns men det var inte annonserat i Post- och inrikes tidningar.
Tack för synpunkter och råd!
/B



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg