Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6393 // En liten behändig analog retrokombination! :)

Den här kombinationen såg jag hos LP Foto när butiken låg på Tegnergatan i Stockholm! Ett Zeiss Sonnar 1,5 på en Leica! En så'n skulle va kul att ha tänkte jag, så efter några år så hade jag en så'n!   :)

.

Leica hade ju sin Summarit, men den va tyngre, större och inte riktigt lika bra som Zeiss 1,5:an! Men visst vore även en Summarit kul att ha på en gängleica!

.

Här kommer några bilder tagna med Leica IIIf och Zeissoptiken, på full öppning såklart, och sannolikt är det aningen litet rörelseoskärpa då bilderna e tagna på fri hand! Men jag tycker det funkar! (Film HP5+ i D-76 och på c:a 800 ISO)

.



Så ett retrokameratips för er som vill ha en liten praktisk, kompetent och kul retrokamera! Som väcker litet uppmärksamhet hos dom som ser vad det är! Men det e tyvärr inte så många som ser va det är numera! Men dom få som ändå ser vad det är, där blir det ofta intressanta samtal! ;) :)

/Bengan

Ps. Nu kan ju vän av ordning undra om bländare 1,5 funkar på en IIIf med sin korta avståndsmätarbas?
Jag tycker att det gör det, dels genom att det är förstoring i avståndsmätaren och även en diopterjustering! :)

Inlagt 2023-10-24 08:54 | Läst 613 ggr. | Permalink
En man kom fram till mig för några år sedan på Medborgarplatsen där jag just höll på med gatufoto med min Leica IIIf. Det där är en Leica IIIf sa han vilket jag bekräftade. Han är från Israel och han berättade att hans pappa har ett kameramuseum i Jerusalem. Vidare berättade han att han varit krigsfotograf. Vi pratade en stund om Leica =)
syntax 2023-10-24 11:49
Det är som att gå ut med hunden... :-)
N Thomas Meldert 2023-10-24 15:13
Ja, likasinnade hittar varandra =)



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg