Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6391 // Gatufoto och Tri-X

Att inte bara fotografera av något, utan även få in en intressant komposition i bilden! Det e väl det de flesta strävar efter! Och när det gäller stilleben, så är det nog enklare, men vid gatufoto, som ofta sker mitt i vimlets yra, hur gör man då? Många bilder dyker bara plötsligt upp, och så e dom strax borta igen! Det känner ni igen va!

Det är väl  intution, eller bildkänsla, eller vad det nu kan kallas som kanske ingår! Att se ett något, som också ligger i något annat, kalla det för komposition, och hinna fånga de här båda! Jag kan väl tycka, att många av dagens gatufotografer inte hinner med det här! Även jag! Både i bild och komposition alltså, om det nu bara e två saker som ingår, det kanske e ännu fler delar i det här!
Men hur som helst, så ibland hittar vi den här bilden i bildflödet, och stannar upp och förundras!

Men tyvärr så e bilden tagen av någon annan! ;)
Men vi ser i alla fall att de här bilderna finns, någon enstaka gång i alla fall!

Vad annat, som bilden här i bloggen, så har jag en plan! ;) Att framkalla några rullar framöver! Jag har inte hunnit med det tidigare! ;)

Och så har jag fått en fråga om varför jag inte använder Tri-X! Jag tycker, nu kommer det, jag tycker Tri-X va bättre förr! Kodak gjorde en förändring av Tri-X för ett antal år sedan, då silverpriset sköt i höjden, så tror jag det va, och det va nog samtidigt som T-Maxfilmerna kom! Och då tyckte jag att det försvann något hos Tri-X, något som fortfarande finns kvar hos Ilford HP5+!

/Bengan

Ps. Vad gäller i övrigt så är det fortsättning på vår bildutställning på Saltskog Gård idag!

Inlagt 2023-10-21 08:16 | Läst 567 ggr. | Permalink
Att läsa din blogg framkallar sköna fotointresserade känslor med bra tryck i kornet
Ett dyft decennium utan analogt foto och framkallning kan bara botas med entusiasm och intresse. Som tidigare är det du Bengt och Alf som tänder fotografiska gnistor i min fotografiska surved.
Svar från Benganbus 2023-10-21 17:04
Tack för det bloggbetyget Hans! :)
/B
Ps. Skall även meddela Affe om det här!



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg