Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6389 // Dags för vinterfilmbyte i Leican!

Ljuset försvinner ju mer och mer så nu e det dags för vinterfilm! Bländare 1,4 och litet pressning till 800 ASA brukar räcka ganska långt! Den här filmtypen brukar jag använda till framåt Mars, se'n blir det sommarfilmen igen!

Jag dras mer och mer till det analoga fotandet, just nu i varje fall! :) Och det analoga kräver ofta litet mer i kamerahandhavandet, och det känns bra! Och den här kameratypen ger mig även en skön känsla vid fotandet! Det e viktigt! Fast helt har jag inte lämnat det digitala, bilderna här i bloggen är ju digitala, då det digitala har vissa fördelar! Snabbframkallat liksom!  ;)

Och tycker ni film i en kamera e bökigt och gammeldags så finns det ett mer lättarbetat alternativ här!

.

Och i dag torsdag och som vanligt fotofika på Viksängen! Siegfried hade tagit med sig en litet större kamera idag! "Det e stora minneskort i dom här kamerorna" sa han! ;) Så det blev en fotografisk allmänbildning idag, så tack för den! Det e kul när det kommer nytt folk in i fikagruppen, som dessutom har ovanliga kameror, å inte bara Fuji och Leica! ;)

På lördag, söndag fortsättning med vår bildutställningen ute i Saltskog Gård! Lätt att hitta dit! Ta er till Nyköpingsvägen, som går parallellt med Saltskogsfjärden!
Kör sedan upp på Genetaleden vid McDonalds, och följ sedan skyltar Saltskog Gård! Lätt som en plätt!
Å jag visar bara analoga Leicabilder på utställningen! :)

/Bengan

.

Inlagt 2023-10-19 22:09 | Läst 586 ggr. | Permalink
Jag säger ju naturligtvis som med tidsomställningen: Vi är på väg mot normaltid! Låt den bli permanent också. Så vad du håller på att trycka i din Leica just nu skulle väl jag då kalla för normalfilm :-)



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg