Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6384 // Brave New World! :)

"Annika Nordenskiöld prisas för sina AI-bilder: En magisk konstform"
"– Många tror att det bara är att skriva in en text och så blir det en magisk bild. Men så är det inte alls för mig. De flesta bilder som dyker upp är helt ointressanta. Då får man skriva om prompten, justera den. Och har man tålamod uppstår till slut en bild som är intressant ur ett konstnärligt perspektiv".
DN, Kultur 2023-10-16

Läser även på Facebook, "Behöver man ens gå ut och fotografera längre? Dessa bilder har jag gjort i adobe firefly enbart genom att skriva in text"
Det behövs alltså ingen kamera numera, man behöver inte lära sig kamerahandhavande och kamerateknik eller om bildutsnitt och exponering eller vad det nu heter! :)
Man kan nog även bli akvarellmåkare utan att behöva åka till Gotland och gå en dyr kurs! Eller rättare sagt, tala om för AI hur jag vill ha min akvarell"!
Visst e den nya världen häftigt!

Och vid närmare eftertanke så är det här nog den fotografiska framtiden! Just nu e det litet exklusivt med AI-foton, men marknaden vill absolut inte ha det exklusivt! Marknaden behöver många för att det skall bli lönsamt! Och vi har ju redan nu kameror som sköter sig nästan helt själva, så varför inte skippa kameran helt när vi ofta går in i ett bildprogram som redan nu har AI! Det är ju helt klart enklare att göra en bild direkt i datorn! :)

Det fotografiska hantverket, eller analogt fotograferande, det kan bli ett litet och exklusivt hantverk inom en nära framtid! Dyrt, och litet bökigt och som kräver en viss utbildning!

/Bengan

Inlagt 2023-10-16 05:53 | Läst 494 ggr. | Permalink
Nu är det läge att gå vidare till nästa värld =)
Svar från Benganbus 2023-10-16 11:11
Eller stanna i den analoga världen! :)
/B



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg