Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6388 // Privata partybilder från tidigt 1960-tal! :)

Dagens bildteknik fanns ju inte på 1960-talet så det blev ofta att fota i ett ganska omöjligt ljus! Om man nu ville fota utan blixt! Och det ville jag! :) Misstänker att här va filmen en Ansco Dia på runt 100 ASA! Och nästan alla rökte på den tiden och här är det nog även hög volym på musiken med dans och garanterat rörelseoskärpa! Men bilderna räcker för att jag skall minnas! Och det är väl det bilder är till för! Att minnas!
Kamera, en svart M Leica med Summicron 35 mm!  :)

.

Och det korniga e ju nästan modernt! :)

/Bengan

Ps. Nu kan väl vän av ordning tycka om de här bilderna! Ok, jag va inte så mycket vän av ordning då heller! ;) Och man måste ju prova annars får man inget veta!

Inlagt 2023-10-19 11:00 | Läst 594 ggr. | Permalink
Jo - jag kommer ihåg! Minnet är även lite som åldersförändrad Ansco.
Båda bilderna fungerande tidsdokument!

Minns tapeten, femtiotalsklassiker. Och rökandet, jättejobbigt för mig som inte tålde röken. Och att man plåtade i "available light" vare sig det gick eller inte. Med Kodacrome 25 gick det inte, sen kom svartvit film med ASA 400 och då gick det, ibland.
syntax 2023-10-19 20:42
Visst gick det Måns. Här i länken nedan hade jag (dessvärre) Kodachrome 25 i kameran. Det blev 1,4 och 1/15 sek.


https://www.fotosidan.se/blogs/syntax/expert-storkop.htm

Jag skrev så här: "... gällde helt andra tekniska villkor för fotografen än i dag. Färgbilderna inne på Storköp är tagna med färgfilm på ISO 25 och därav stor bländaröppning (det var den film jag råkade ha i kameran). Genomgående har det varit en slutartid på 1/15 s."
Måns H 2023-10-19 22:02
Jag borde bara pratat för mig! Minns din Expertblogg, det blev sevärda bilder t o m i lysrörens förfärliga sken.
Jag tycker nog det ser ut som Ansco. Jag tog en rulle med 200 ASA i början av 1969 när vi besökte en batikutställning i Stockholm som en indisk arkitekt och vän till oss hade på ett galleri. (Han hamnade sedan i Oslo och blev kvar där i stadens tjänst.) Ansco använde väl då fortfararande Agfas teknik och kemi från 30-talet som amerikanarna lade beslag på vid krigsslutet och gjorde allmänt tillgänglig.
Även mina bilder från det tillfället har rejält färgstick och är korniga som gamla autochromebilder./Sten
Roligt med gamla bilder och korta inblickar i forntiden. Rökning, ja, alla tjejer och många killar. Mest nostalgisk blir jag när jag ser displayen, nej så hette det inte då, på radion. Radio Luxemburg, amplitudmodulering och gröna ögat och sådär. Fint! Hälsningar/ Björn
Tack för kommentarer och synpunkter! :)
/B



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg