Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6372 // Vart tar alla våra bilder vägen se'n då? Till loppis på Hötorget! :)

"Aldrig tidigare har så många människor fotograferat så mycket av sitt vardagsliv som idag. Idag tar vi många bilder, långt fler än när vi fotade på film. Men vad finns kvar av det när vi loggar ut från Snapchat, stänger vårt Instagram-konto eller byter till en nyare telefon? Men spåren från vår tid är digitala och mycket av det vi lämnar efter oss finns på sociala medier. Risken är stor att de går förlorade om vi inte anpassar insamlingsmetoder och databaser.
Fotografiet på sociala medier handlar om att kommunicera, ofta i samma ögonblick som bilden tas. Det har medfört att nya motiv, som tex. att fota sina fötter, har utvecklats."

"Räkna inte med att dina digitala fotografier finns för alltid, du eller förhoppningsvis någon annan, måste förmodligen spara om dem i nya format och flytta dem till nya lagringsplatser i den nära framtiden."

Varningstexten delvis kopierad från "Colleckting Social Photo / Samla social fotografi". (Nordiska Museet)

Så lycka till!
/Bengan

Ps. Vad gäller Hötorget (Stockholm) och loppis, så brukar det vara loppis där! Och där kan man hitta tex kartonger med diabilder, negativ, papperskopior och annat fotografiskt! Men knappast någon hårddisk!

Inlagt 2023-10-04 05:48 | Läst 600 ggr. | Permalink
Bilder på papper är det enda som duger. De lever antagligen längre än alla digitala spår av mänskligheten. Digitala bilder på nätet är dagsländor. Ett album eller lösa pappersbilder varar lite längre.
Varför skall jag bevara mina bilder! Är det inte lite förmätet att inbilla sig att dom skulle vara så efterfrågade när jag är borta?
Bilderna har jag gjort till min egen glädje - och om mina närmast finner intresse i något. så kan dom ju plocka åt sig där jag ligger med näsan i vädret.

Om det var något jag lärde mig som antikvarie vid Stockholms stadsmuseum, så var det att det är framtiden som avgör vad som är intressant för framtiden.
Hej Bengt.
Ditt superfoto här har jag sett förut, men det gör inte upplevelsen av fotot sämre.
Jag håller HELT med i Peter H:s kommentar - spot on.
Med många vänliga hälsningar från Erik.



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver


Lägg till

Tidigare blogginlägg