Straight Photography!

The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 6369 // En bok om kaffe, cyklar och en del annat!

Jag har visat boken förut, och vill visa litet mer ur den! Jag fick boken av Jonas (Analoga kameror, i Sundbyberg) när jag hämtade min M Leica som Jonas hade justerat! "Här får du en bok som du säkert gillar" sa Jonas! Förstod först inte va det va för bok, men den såg fin ut och verkade handla om kaffe, och då är det intressant! :) Så jag tackade såklart och tog emot! Väl hemma så upptäckte jag att  det var en underbar bok, med fina bilder och intressanta texter, men en bok som inte handlade speciellt mycket om kaffe! Den handlade tex. om klassisk snickeri, om att göra tomatssås, det va bilder på en Jesusbild i marmor, men en sida berättade i alla fall om vilka typer av kaffe man kan beställa på en bar, tex. Corretto! :)

.

Ett avsnitt i boken handlade om cyklar! Vad annars i en Italieninspirerad bok! :) Och jag gillar ju speciellt racercyklar! Vid varje bild står även namnet på cykeln med årtal!

.

Den här bilden tycker jag är litet extra intressant, Monark Special Racer från 1950! Va det en cykel som Monark gjorde på Beställning? Eller fanns det i sortimentet då? Någon som vet? Och styret är ju inte riktigt ett racerstyre heller!

Och som sagt, en mycket intressant bok!
Så tack för den här boken med fina och intressanta bilder Johanna Ekmark!

/Bengan

Inlagt 2023-10-01 08:48 | Läst 536 ggr. | Permalink
Hej,
Ser ut att va en fin bok.
Ha en fin söndag
Bob
Svar från Benganbus 2023-10-01 09:18
Tack Bob!
Det är en ovanlig och intressant bok med fina bilder! Ha en fin söndag du med!
/Bengan
Den här boken är så udda, och så bra, så vis av erfarenhet, så har jag även fixat ett oöppnat ex! :)
/Bengan



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?


Lägg till

Tidigare blogginlägg